Naslovna 056 FRONT
10.03.2022 Restoran

Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran je u distribuciji

Krajem prošle godine počeo je rad na tekstu koji je od 24. februara dobio neku novu dimenziju. Kontaktirajući pet ruskih restorana u želji da predstavimo tamošnju scenu, ni u snovima nismo mogli zamisliti šta će se desiti. Odluka da tekst ide doneta je iz jednog jedinog razloga. Cafe Bar & Restoran je restoran o ugostiteljima. A ugostitelji su, kako im sam naziv kaže, ljudi koji ugošćavaju sve koji se pojave na njihovim vratima. Istina, to je posao, ali početna ideja i želja da se baviš poslom u kojem ćeš sve učiniti da se gost oseća prijatno, udobno, zadovoljno, ispunjeno, radosno… čini ugostitelje najboljom profesijom na svetu. Tu su da udovolje drugima. I tek kad su drugi zadovoljni, njima je puno srce. I zato uživajte u svakom tekstu koji smo vam priredili u ovom broju.

Naslovna 056

A pauzu od decembarskog broja smo iskoristili da pribavimo što više ekskluziva. Bela Reka, Enso, Salon 1905 su otvorili svoja vrata i objasnili nam šta ih je dovelo na korak od Michelinovih zvezdica. Dok smo slavili vinarsku slavu, italijanski vinari su u evropskom parlamentu izvojevali važnu pobedu za budućnost vina. Mauro Kolagreko nam je ispričao kako je u Mirazuru krenuo put Meseca, a donosimo vam i šta ima novo u Nomi. Razveseliće vas priča o Yugo Grillu, gastronomskoj ambasadi Srbije u Kini, a pročitaćete i životnu priču najbolje šefice na svetu, peruanke Pie Leon. A kad smo kod priča, ko ih bolje priča od Hadži Jovana Mrđenovića. I priča je o Priči.
I na kraju, ako neko ima primedbu na tvrdnju da su ugostitelji najbolja profesija na svetu, a kao argumente navodi glumačku, pevačku, sportsku profesiju, koji takođe čine najbolje što umeju da obraduju, razvesele i udovolje drugima, samo ćemo reći. Da, tačno je, ali svi oni kada završe predstavu, koncert ili utakmicu odlaze kod – ugostitelja. I zato – mir.

Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran

3 restorana iz Michelinovog vodiča za Srbiju su u ovom broju
7 je boja listova koji se koriste za omotač cigare
10 obroka nedeljno pojede Michelinov inspektor
30 litara vina stane u bocu Melkisedek
280 sedećih mesta ima letnja bašta u Beloj Reci
380% je rast posete portalu cafebarrestoran.rs od decembra 2021.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: ALAIA GROUP MEDIA PORTAL

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije