Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je novembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, g...
pročitaj jošKrajem prošle godine počeo je rad na tekstu koji je od 24. februara dobio neku novu dimenziju. Kontaktirajući pet ruskih restorana u želji da predstavimo tamošnju scenu, ni u snovima nismo mogli zamisliti šta će se desiti. Odluka da tekst ide doneta je iz jednog jedinog razloga. Cafe Bar & Restoran je restoran o ugostiteljima. A ugostitelji su, kako im sam naziv kaže, ljudi koji ugošćavaju sve koji se pojave na njihovim vratima. Istina, to je posao, ali početna ideja i želja da se baviš poslom u kojem ćeš sve učiniti da se gost oseća prijatno, udobno, zadovoljno, ispunjeno, radosno… čini ugostitelje najboljom profesijom na svetu. Tu su da udovolje drugima. I tek kad su drugi zadovoljni, njima je puno srce. I zato uživajte u svakom tekstu koji smo vam priredili u ovom broju.
A pauzu od decembarskog broja smo iskoristili da pribavimo što više ekskluziva. Bela Reka, Enso, Salon 1905 su otvorili svoja vrata i objasnili nam šta ih je dovelo na korak od Michelinovih zvezdica. Dok smo slavili vinarsku slavu, italijanski vinari su u evropskom parlamentu izvojevali važnu pobedu za budućnost vina. Mauro Kolagreko nam je ispričao kako je u Mirazuru krenuo put Meseca, a donosimo vam i šta ima novo u Nomi. Razveseliće vas priča o Yugo Grillu, gastronomskoj ambasadi Srbije u Kini, a pročitaćete i životnu priču najbolje šefice na svetu, peruanke Pie Leon. A kad smo kod priča, ko ih bolje priča od Hadži Jovana Mrđenovića. I priča je o Priči.
I na kraju, ako neko ima primedbu na tvrdnju da su ugostitelji najbolja profesija na svetu, a kao argumente navodi glumačku, pevačku, sportsku profesiju, koji takođe čine najbolje što umeju da obraduju, razvesele i udovolje drugima, samo ćemo reći. Da, tačno je, ali svi oni kada završe predstavu, koncert ili utakmicu odlaze kod – ugostitelja. I zato – mir.
Redakcija magazina
Cafe Bar & Restoran
3 restorana iz Michelinovog vodiča za Srbiju su u ovom broju
7 je boja listova koji se koriste za omotač cigare
10 obroka nedeljno pojede Michelinov inspektor
30 litara vina stane u bocu Melkisedek
280 sedećih mesta ima letnja bašta u Beloj Reci
380% je rast posete portalu cafebarrestoran.rs od decembra 2021.
Da li je angažovnje radne snage iz inostranstva vaša sadašnjost ili budućnost – pitanje je sa kojim se sve češće susrećemo, posebno u ugostiteljsko...
pročitaj jošRestoran Tchaikovsky, nekada Kafana Moskva, mesto prepuno živopisnih priča, koraka znamenitih ličnosti i stvaralaštva, nalazi se u samom srcu Beogr...
pročitaj jošPistaći su danas planetarno popularni, što zbog svog ukusa, a još više zbog svestranosti. Ovo je bilo dovoljno da Mattia Michelangeli, mladi chef s...
pročitaj još