
Restoran Dragoljub: Za novi život kafane!
Svaki novi projekat koji izađe iz kuhinje chefa Vanje Puškara i tima koji je okupljen pod kapom projekta New Balkan Cuisine izaziva pažnju profesio...
pročitaj jošKafana je kroz istoriju bila više od prostora za obedovanje; bila je mesto susreta pesnika i trgovaca, mesto gde su se donosile važne odluke i gde su se vodili razgovori koji su oblikovali društvo. Sada, u novom ruhu, restoran Dragoljub želi da nastavi tu tradiciju, ali sa savremenim pečatom New Balkan Cuisine koncepta.
”Želja za reinterpretacijom kafane kao ugostiteljskog formata tinja već dugo, a sada konačno dobija svoje mesto. Prvobitna ideja bila je da se kafana otvori na nekoj od kultnih lokacija, onih koje nose težinu ugostiteljskog nasleđa. Ta prilika nam je jednom promakla, ali želja nije nestala. Tisa se u tom procesu prirodno nametnula kao mesto gde će ta priča u nekom trenutku zaživeti. Tako je odluka da ona evoluira u kafanu Dragoljub došla kao logičan korak – iz potrebe da se kafani vrati uloga kakvu je nekada imala“, izjavio je chef Vanja Puškar.
Dragoljubov meni donosi prepoznatljive kafanske ukuse, ali kroz prizmu New Balkan Cuisine koncepta. Već na samom početku, gosta dočekuje šoljica domaće supe – topli uvod u iskustvo koje sledi. Tu su i punjeni uštipci sa junetinom i domaćim pirotskim sirom, gužvara sa sirom i koprivom, kao i glavna jela snažnog karaktera, koja evociraju duh tradicionalne balkanske kuhinje. Na meniju su zapečena teleća glava u škembetu, leskovačka mućkalica, beli bubrezi… kao i kuvano jelo dana, a u ponudi će biti i specijalna balkanska jela koja će se često menjati – kao što je prijedorska kvrguša. U pratnji ružice, rakije i pažljivo odabranih domaćih vina, koja zaokružuju gastronomsko iskustvo.
Tip vašeg restorana određuje se na osnovu usluge, lokacije, kuhinje, ali on zavisi i od cenovnika, enterijera i atmosfere. Kroz serijal postova koj...
pročitaj jošSamo dva meseca od otvaranja, restoran Lilo u San Dijegu, u kojem je jedan od ključnih članova tima naš chef Dušan Todić, dobio je izuzetno priznan...
pročitaj jošChef Nemanja Janković je napustio gradsku vrevu i vratio se na Taru gde sada vodi Kremna koncept, projekat u kojm centralno mesto zauzima restoran ...
pročitaj još