
Kako je Pavle Gordić spojio domaći duh i francuski chic kroz bistro Kajmak & Brie
Pavle Gordić, mladi chef novootvorenog bistroa Kajmak & Brie, za magazin Cafe Bar & Restoran beskompromisno iznosi svoje mišljenje o kuvars...
pročitaj jošMladi a već zapaženi bistro OVO nalazi se u prostorijama Doma Jevrema Grujića, u jednoj od centralnih beogradskih ulica. Neobičan izbor za lokal poput ovog svojom površinom ipak nije uspeo da ograniči autora enterijera Nikitu Sitnikova i studio Static Aesthetic, koji stoje iza uređenja brojnih poznatih moskovskih lokala.
Koncept restorana je najlakše protumačiti iz njegovog imena tj. izvedenice OVO koja se odnosi na latinski izraz Ab ovo usque ad mala koji se može prevesti kao od jajeta do jabuke jer bistro ponudom hrane, uređenjem i atmosferom nudi baš sve na jednom mestu.
Mesto za svaki dan, sa unutrašnjim dvorištem, tako blizu a tako daleko od gradske buke, sa odličnom selekcijom vina i jelima italijanske i francuske kuhinje je projekat Maksima Orlova i Petra Radžihovskog.
PROČITAJ JOŠ! Fonio Brunch – mesto gde doručkujete kada vi to hoćete
Njihovu zamisao uspeo je da isprati chef kuhinje Nikita Andrejev, sa menijem koji kombinuje mediteransku kuhinju, sezonske i lokalne manirnice, to-share jela i zakuske uz vino. Svestrano ali prilagođeno geografskoj lokaciji, poručuju iz bistroa.
Benedikt jaja, slatka jaja od rikote, francuski omlet, baskijski čizkejk se izdvajaju iz, inače, bogate i ukusne ponude lokala. Od 10. novembra OVO je pred goste postavio novu brunch ponudu jela – usavršena šakšuka, kobasica sa jajetom na mafinu i potpuno nov slatkiš – princes krofna sa punjenjem od višnje i cimeta.
View this post on Instagram
Ljubitelji branča imaju novo omiljeno mesto za posetiti jer se ovde kasni doručak služi svakodnevno u periodu od 10 do 15 časova. Preporučujemo da izvršite rezervaciju pre posete ovom mestu, svojevrsnom osveženju na srpskoj ugostiteljskoj sceni.
OVO BISTRO
Svetogorska 17, Beograd
Tel. +381 63 255 411
Radno vreme: 10.00-23.00
IG @ovobistro
Za magazin Cafe Bar & Restoran Ratko Iveković je još jednom dao svoj doprinos. Ovog puta na temu - kako raspored stolova utiče na profit restor...
pročitaj jošU novu sezonu Cafe Bar magazina valja ući sa pričom o vojvođanskoj kuhinji, koja je oduvek perjanica i simbol dobre hrane, pića i štimunga kafansko...
pročitaj jošRestoran Marco's u Požarevcu je u martu proslavio tri godine rada i to je bio jedan od razloga da ga posetimo. Drugi je što je od februara na snazi...
pročitaj još