
Restoran Le Chef, sklad elegancije i moderne kuhinje
Smešten na prestižnoj lokaciji Novog Beograda, restoran Le Chef predstavlja idealan spoj autentičnog ambijenta i pažljivo biranih detalja uz sofist...
pročitaj jošRestoran Tranquilo ušuškan je među stambenim zgradama najpopularnijeg beogradskog bulevara. Ovo mesto je idealno za ljubitelje ukusne internacionalne kuhinje sa odličnim lokalnim ukusima, dobrih koktela i lagane muzike.
View this post on Instagram
Renovirani prostor sačuvao je osobeni karakter, dok je boja bakra sa starih zatečenih lampi inkorporirana u kompletan prostor. Skulpture od bambusa duž jednog zida izražene su prema motivima bambusa koji su zatečeni u ovom prostoru. Maske od radijatora smo upcycleovali dodavši im špansku trsku inspirisani Breuerovim Cesca stolicama. Mislim da je naša generacija ta koja uči da poštuje staro, ali da mu dodaje lični pečat – objašnjavaju nov koncept preuređenog enterijera iz restorana Tranquilo.
PROČITAJ JOŠ! Ukuse Mediterana donosi restoran Marshall Black Rock
Sa bogate koktel karte ističu se Pineapple Daiquiri, Caramel Espresso Martini i signature Tranquilo Collins, napravljen za ljubitelje džin-tonika, kojeg krase ukusi trešnje i sirupa od maline. Na meniju se i dalje mogu naći brojni specijaliteti od mesa, s tim što se sada u ponudi nalaze i jela za vegetarijance.
PROČITAJ JOŠ! Autentična srpska kuhinja u restoranu Suvenir
Šef kuhinje Igor Tijanić preporučuje hrskavu palentu na kremastom kozjem siru ako želite uživanje ravno nivou fine dininga. Takose prepune mesa i soseva ne smete propustiti. Klasični street food zalogaj, lobster roll u zemički chef Tijanić je preradio dodajući eleganciju i kvalitet restoranskog jela. Što se deserata tiče, svi su rađeni po autentičnim receptima gospođe Doris, majke jednog od vlasnika. Pavlova à la Doris dolazi kao hrskava meringa sa ukusom kumkvata, maline, kupine i borovnice.
Restoran Tranquilo
Braće Nedić 7, Beograd
Tel. +381 60 729 2329
Radno vreme: 12.00-23.00, petak – subota 12.00-00.00
IG @tranquilobgd
Kada je prerano da se mlad čovek uozbilji? Ovo je pitanje koje je provejavalo sve vreme razgovora sa Stevanom Aleksićem. Sa svoje 24 godine je daka...
pročitaj jošU srcu Beograda, hotel Moskva i danas čuva ritual duži od veka – doručak sa pogledom na Terazije. Mirisi sveže kafe i peciva, zvuci klavira i šarm ...
pročitaj jošKafana pod lozom - lepo ime za jednu kafanu, što bi znalci rekli „Pogođeno ime!“ Ponekad dobro ime ume da pogodi više asocijacija od silnih rečenic...
pročitaj još