Tradicionala 2025 naslovna
25.06.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – restoran Sinđelić, kafana Brka i vinarija Tarpoš

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025

Cafe Bar & Restoran Tradicija restorani

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

28. RESTORAN „SINĐELIĆ“
Vojislava Ilića 86, Beograd
Radno vreme: 09.00-23.00

Uspeh koji traje više od dve decenije jasno govori o kvalitetu ovog mesta. Bogata srpska trpeza, pripremljena sa puno pažnje i ljubavi.

  • Popara
  • Teleća čorba
  • Punjena piletina sa miročkim sirom, pečenom paprikom i slaninom
  • Juneći gulaš
  • Čačanski uštipci
  • Sinđelić pljeskavica
  • Pita sa višnjama i baklava

29. KAFANA „BRKA“
Srpskih prosvetitelja bb, Jelašnica, Niš
Radno vreme: 11.00-23.00

Kod Brke - but-ustipci-cevapcici

Uživanje u domaćim jelima pripremljenim na tradicionalan način po receptima naših baka vratiće vas za trenutak u prošlost.

  • Sarmice u vinovom listu
  • Punjene suve paprike
  • Pasulj na tavče
  • Mućkalica
  • Teleća glava
  • Butkica, uštipci, ćevapčići
  • Sukana banica

30. VINARIJA „TARPOŠ“
Orašački put, Aranđelovac
Radno vreme: 10.00-23.00

Kraj u kojem je pre sto godina beležena proizvodnja od 300.000 litara vina, čak i penušavih, po šampanjskoj metodi, kao i podrum koji je svojevremeno posetila Eleonora Ruzvelt i danas živi kroz vinariju Tarpoš.

  • Jagnjeći tatar
  • Bardirane šljive
  • Juneći obrazi
  • Svinjska pletenica
  • Brizle
  • Jagnjetina pod sačem
  • Tarpoš palačinka u šatou sa grožđem

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Suvenir, Kovač i Plava ruža

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije