Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna jela Srbije
Tradicionala 2025, Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije, organizuje Cafe Bar & Restoran kako bi potpom...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
28. RESTORAN „SINĐELIĆ“
Vojislava Ilića 86, Beograd
Radno vreme: 09.00-23.00
View this post on Instagram
Uspeh koji traje više od dve decenije jasno govori o kvalitetu ovog mesta. Bogata srpska trpeza, pripremljena sa puno pažnje i ljubavi.
29. KAFANA „BRKA“
Srpskih prosvetitelja bb, Jelašnica, Niš
Radno vreme: 11.00-23.00
Uživanje u domaćim jelima pripremljenim na tradicionalan način po receptima naših baka vratiće vas za trenutak u prošlost.
30. VINARIJA „TARPOŠ“
Orašački put, Aranđelovac
Radno vreme: 10.00-23.00
Kraj u kojem je pre sto godina beležena proizvodnja od 300.000 litara vina, čak i penušavih, po šampanjskoj metodi, kao i podrum koji je svojevremeno posetila Eleonora Ruzvelt i danas živi kroz vinariju Tarpoš.
View this post on Instagram
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Suvenir, Kovač i Plava ruža
Tradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj jošPriznati restoran Kibe Mahala, na iznenađenje mnogih Sarajlija, odnedavno na meniju ima jagnjetinu, bogato ukrašenu zlatnim listićima. Istina je...
pročitaj jošTradicionala 2025 je izbor za najbolje restorane u Srbiji koji služe autentična i tradicionalna jela. Svako ko je bar jednom imao prilike da pročit...
pročitaj još