
Novi gastro festival i takmičenje Challenge Rekonstrukcija
Najbolji kuvari iz Srbije i regiona po drugi put se takmiče u rekonstrukciji i modernizaciji tradicionalnih jela. Posle takmičenja za najbolju mode...
pročitaj jošNe smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje izbor:
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
103. SALAŠ ZVONKO BOGDAN
Karađorđeva 2, Beton hala, Beograd
Radno vreme: 12.00-01.00
View this post on Instagram
Osmišljen po uzoru na originalni Salaš koji se nalazi na Paliću, restoran donosi uživanje u domaćinskoj hrani. Namirnice nabavljaju od dugogodišnjih dobavljača i od njih kreiraju dobro poznate klasike vojvođanske kuhinje.
104. ĆEVABDŽINICA LOTIKA
Drvengrad, Mokra Gora
Radno vreme: 10.00-18.00
U okviru Drvengrada radi nekoliko ugostiteljskih objekata sa imenima iz dela Ive Andrića. Jedan od njih je i nacionalni restoran Lotika koji krasi rustičan ambijent, domaća kuhinja i lep izbor rakija i vina iz sopstvene proizvodnje.
104. STAMBOLIJSKI RESTORAN
Nikole Pašića 36, Niš
Radno vreme: pon-sub 12.00-24.00
View this post on Instagram
U objektu koji je pod zaštitom države kao spomenik kulture, ovaj restoran podseća goste na bogatu istoriju Niša i okoline. Pored nacionalne kuhinje, spremaju i moderno izvedena internacionalna jela.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošOdgovore na pitanja koliko je skok cena u restoranima uticao na pad posete istih, i kako se ugostitelji bore sa gostima koji neblagovremeno otkazuj...
pročitaj jošSmešten na prestižnoj lokaciji Novog Beograda, restoran Le Chef predstavlja idealan spoj autentičnog ambijenta i pažljivo biranih detalja uz sofist...
pročitaj još