Tradicionala 2025 naslovna
04.12.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Najbolji restorani sa autentičnim jelima Srbije

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje izbor:

Tradicionala 2025 – najbolji restorani sa autentičnim jelima Srbije

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Izbor za najbolje restorane tradicionala 2025

Freepik/stockking

U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

103. SALAŠ ZVONKO BOGDAN

Karađorđeva 2, Beton hala, Beograd
Radno vreme: 12.00-01.00


Osmišljen po uzoru na originalni Salaš koji se nalazi na Paliću, restoran donosi uživanje u domaćinskoj hrani. Namirnice nabavljaju od dugogodišnjih dobavljača i od njih kreiraju dobro poznate klasike vojvođanske kuhinje.

  • Vojvođanska gibanica
  • Pohovane paprike sa sirom
  • Dimljeni teleći jezik
  • Pačetina sa mlincima
  • Jagnjeća kapama
  • Svinjski papci
  • Šomloi galuške

104. ĆEVABDŽINICA LOTIKA

Drvengrad, Mokra Gora
Radno vreme: 10.00-18.00

U okviru Drvengrada radi nekoliko ugostiteljskih objekata sa imenima iz dela Ive Andrića. Jedan od njih je i nacionalni restoran Lotika koji krasi rustičan ambijent, domaća kuhinja i lep izbor rakija i vina iz sopstvene proizvodnje.

  • Pita s krompirom
  • Sudžukice u somunu
  • Beli i crni bubrezi
  • Brizle
  • Mućkalica sa kajmakom
  • Svadbarski kupus
  • Jagnjeća kapama

104. STAMBOLIJSKI RESTORAN

Nikole Pašića 36, Niš
Radno vreme: pon-sub 12.00-24.00


U objektu koji je pod zaštitom države kao spomenik kulture, ovaj restoran podseća goste na bogatu istoriju Niša i okoline. Pored nacionalne kuhinje, spremaju i moderno izvedena internacionalna jela.

  • Slane priganice
  • Koziji sir sa plesnima
  • Domaća sukana pita
  • Teleća čorba na staroplaninski
  • Testo sa dimljenim vratom i čvarcima
  • Sporo kuvane jagnjeće grudi
  • Baklava sa pistaćima

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.

Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Kod deda Stavre

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije