
Michelin zvezda sija u Novom Slankamenu
Restoran „Fleur de Sel“, posle dobijanja Michelin zvezde, diči se još jednim prestižnim priznanjem. Britanski magazin „The World of Fine Wine“ svrs...
pročitaj jošPrvi Michelin Masterclass je održan u restoranu Twenty Two, koji se nalazi na 10. spratu kultnog hotela Metropol Palace u Beogradu.
Michelinov vodič koji je već tri godine prisutan u Srbiji okupio je ugledne chefove Kjaru Pavan i Frančeska Bruta koji su svoju stručnost i strast prema gastronomiji preneli u srpsku kulinarsku zajednicu. Događaj je pružio dan saradnje i istraživanja, dok su kuvari radili zajedno kako bi stvorili izvanredno iskustvo u restoranu za sve prisutne.
Sesija inženjeringa menija pod nazivom „O meni inženjerstvu“ odvela je učesnike na putovanje u srce Beograda, gde su otkrili detalje i preciznost u izradi menija iz ugla profesionalaca iz italijanskog dvojca iz italijanskih restorana sa zvezdicama. Ova pronicljiva sesija imala je za cilj da uzdigne kulinarski pejzaž u Srbiji i inspiriše kuvare da teže izvrsnosti u svom zanatu.
„Ovaj masterklas je više od skupa; to je proslava kulinarskog umeća i svedočanstvo živahnosti srpske gastronomske scene. Uzbuđeni smo što smo okupili kuvare koji su dobili Michelin preporuke za nezaboravan dan saradnje, istraživanja i gastronomskog užitka“, prokomentarisali su iz Michelinovog vodiča.
PROČITAJTE JOŠ: Chef Nedeljko Jerković: “Mora i ta Michelinova zvezdica da se dogodi”
Kulminacija dana bila je jedinstvena trpeza u kojoj su jela pripremljena tokom Masterklasa probana u dobrom društvu kolega kuvara, uz negovanje osećaja prijateljstva i postavljajući osnovu za srpsku kulinarsku scenu da pretenduje na željenu Michelinovu zvezdicu.
Za mnoge najbolji kuvar 20. veka, Žoel Robišon je u jednom trenutku uspeo sa svojim restoranima da prikupi čak 32 Michelinove zvezdice, a o njegovo...
pročitaj jošChef Miloš Mirjanić, Executive Brand Chef Siddharta, Lounge by BuddhaBar u Dubaiju, spada u sam vrh tamošnje gastronomske scene. Za magazin CafeBar...
pročitaj jošChef Nemanja Janković je napustio gradsku vrevu i vratio se na Taru gde sada vodi Kremna koncept, projekat u kojm centralno mesto zauzima restoran ...
pročitaj još