Restoran Le Chef pred vas donosi priču o bogatstvu tradicije i ljubavi prema hrani
Odavno dokazan kao odličan chef, Raša Vlačić se početkom decembra beogradskoj publici predstavio otvaranjem svog restorana Le Chef u kom priprema a...
pročitaj jošMagazin Cafe Bar & Restoran tokom 2024. godine organizuje izbor za najbolje restorane srpske tradicionalne kuhinje, gde će najbolji dobiti posebno priznanje od naše redakcije – garanciju kvaliteta za 2025. godinu
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita naš magazin, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju.
Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet i to je dobro, no, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje Cafe Bar & Restoran organizuje izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije.
Pravila za učestvovanje u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected] uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije.
Da bi vam bilo što jasnije, u ovom broju počinjemo sa izborom i upoznajemo vas sa 24 restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci naše internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.
Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Prvi restoran koji se spominje u arhivskoj građi Novog Sada je gostiona Kod fazana, i to 1822. godine. Iako se veruje da je restoran počeo sa radom...
pročitaj jošUz pažljivo dijazniran enterijer i posebno kreiran jelovnik, voždovački restoran Grey gostima garantuje boravak u prijatnoj atmosferi i uživanje u ...
pročitaj jošIdeja o Basch House 1887 javila se pre mnogo godina, a postepeno se razvijala, menjala i dopunjavala do 2021. godine kada je počela sveobuhvatna re...
pročitaj još