![La Noisette 2.0](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/06/La-Noisette-2.0-1-370x280.jpg)
Cédric Grolet o svom slatkom remek-delu. La Noisette 2.0
La Noisette 2.0 je jedna od signature poslastica nagrađivanog Sedrika Grolea, pastry chefa pariškog restorana Le Meurice Alain Ducasse, vlasnika dv...
pročitaj jošPosle više od deset godina rada u kuhinji Alaina Ducassea, chef Dominique Lory danas u punom obimu ispoljava svoj talenat, viziju i strast. A to čini kroz različite kulinarske setove koji izlaze iz restorana Le Grill, koji radi u okviru luksuznog hotela de Paris Monte-Carlo.
View this post on Instagram
Smešten na osmom spratu Hotela de Paris Monte-Carlo, Le Grill nudi izuzetan panoramski pogled na kneževinu čak do italijanske obale. To je mesto koje obavezno morate posetiti kada budete u Monaku.
SASTOJCI ZA 4 OSOBE
ZA POSLASTIČARSKI KREM
ZA SOUFFLÉ
ZA POSIPANJE
ZA POSLASTIČARSKI KREM
Stavite mleko da provri u šerpi. Posebno pomešajte žumanca, šećer i brašno. U ovu mešavinu sipajte kipuće mleko, uz redovno mešanje. Prespite u šerpu u kojoj ste kuvali mleko i kratko prokuvajte. Sklonite sa strane i ostavite da se ohladi.
ZA SOUFFLÉ
Umutite belanca u čvrst sneg. Pred kraj mućenja postepeno dodajte šećer, da ojačate belanca. Tome dodajte prosejan kakao prah i umućena belanca. Pažljivo dodajte u krem i promešajte laganim pokretima.
Premažite puterom 2 keramičke posude za sufle (ramekins), dodajte šećer i obložite posudu kotrljajući je među dlanovima. Sipajte smesu u kalupe i pecite u ugrejanoj rerni na 200°C 13 minuta. Izvadite iz pećnice, odmah pospite šećerom u prahu i kakao prahom, pa servirajte.
La Noisette 2.0 je jedna od signature poslastica nagrađivanog Sedrika Grolea, pastry chefa pariškog restorana Le Meurice Alain Ducasse, vlasnika dv...
pročitaj jošŠakšuka je autohtono jelo marokanske i tuniske kuhinje, rasprostanjeno širom afričkog kontinenta i Bliskog istoka. Ovaj recept možete koristiti bil...
pročitaj jošJedan od istaknutih pastry chefova današnjice svojevremeno je zajedničku inspiraciju pronalazio radeći sa Carles Mampelom u Bubóu. Pastry chef Piet...
pročitaj još