
Koš Lounge, gastronomska trica na Voždovcu!
Koš Lounge je nova gastronomska adresa na Voždovcu na kojoj će vas ugostiti bilo da tražite mesto za doručak, ručak, večeru ili samo kratku pauzu u...
pročitaj jošRestoran Uzbechka, prvi restoran uzbekistanske kuhinje u Beogradu, se otvorio na Dedinju. S obzirom da je ovaj restoran počeo kao pekara, prave vrhunski somun, a i savršenu samsu, pecivo koje pune jagnjetinom, crnim lukom, ovčijim lojem i začinima.
U Uzbekistanu pripremaju pilav bar na 10 načina, a ovde možete probati onaj sa jagnjetinom i kuvan je u tradicionalnom kazanu. Zatim je tu Bešbarmak jelo od tri vrste mesa: jagnjeće, juneće i konjsko sa sosom od crnog luka preko postelje od rezanaca, kao i mantije na uzbekistanski način.
View this post on Instagram
U sekciji grilovanog mesa tu su tri vrste ražnjića, a izdvojili bi džigar, ražnjiće od juneće džigerice sa komadićima svinjske slanine…
U slatkom delu, pored baklave, tu su i uzbečke princes krofne i tzv. krompir kolač od čokoladnog biskvitnog testa, punjenog višnjama natopljenim brendijem.
Očekivano i u skladu sa tradicijom, izbor čajeva je i više nego bogat. Zeleni čaj obogaćuju ružinim pupoljcima i limunskom travom, zatim ga služe u kombinaciji sa đumbirom i limunom, kao i sa narandžom i bosiljkom. Crni čaj se obogaćuje sa voćnim dodacima, a uz svaki čaj možete izabrati tanjirić orašastih plodova i suvog voća.
Restoran Uzbechka
Pere Velimirovića 30v, Beograd
Tel. +381 061 689 04 82
+381 061 689 04 82
Ig @uzbechka_belgrade
U moru novih restorana nije čudo da nam se desi da nam neko od otvaranja promakne. A vredno je da se zabeleži. Restoran Cvetić je baš takav slučaj....
pročitaj jošNajpoznatiji srpski sommelier i ugostitelj Vuk Vuletić od sada vodi Legat 1903, prestonički fine dining restoran koji nastavlja rad pod jednostavni...
pročitaj jošDobro poznati ukusi napolitanske kuhinje su, nakon matičnog lokala u Westu 65, odnedavno na još jednoj lokaciji. Campania Pizza Gourmet je restoran...
pročitaj još