Restoran Uzbechka, prvi restoran uzbekistanske kuhinje u Beogradu, se otvorio na Dedinju. S obzirom da je ovaj restoran počeo kao pekara, prave vrhunski somun, a i savršenu samsu, pecivo koje pune jagnjetinom, crnim lukom, ovčijim lojem i začinima.
Uzbechka – restoran uzbekistanske kuhinje radi na Dedinju
U Uzbekistanu pripremaju pilav bar na 10 načina, a ovde možete probati onaj sa jagnjetinom i kuvan je u tradicionalnom kazanu. Zatim je tu Bešbarmak jelo od tri vrste mesa: jagnjeće, juneće i konjsko sa sosom od crnog luka preko postelje od rezanaca, kao i mantije na uzbekistanski način.
U sekciji grilovanog mesa tu su tri vrste ražnjića, a izdvojili bi džigar, ražnjiće od juneće džigerice sa komadićima svinjske slanine…
U slatkom delu, pored baklave, tu su i uzbečke princes krofne i tzv. krompir kolač od čokoladnog biskvitnog testa, punjenog višnjama natopljenim brendijem.
Očekivano i u skladu sa tradicijom, izbor čajeva je i više nego bogat. Zeleni čaj obogaćuju ružinim pupoljcima i limunskom travom, zatim ga služe u kombinaciji sa đumbirom i limunom, kao i sa narandžom i bosiljkom. Crni čaj se obogaćuje sa voćnim dodacima, a uz svaki čaj možete izabrati tanjirić orašastih plodova i suvog voća.
Pere Velimirovića 30v, Beograd
Tel. +381 061 689 04 82
+381 061 689 04 82
Ig @uzbechka_belgrade
Post Views: 20
AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.
IZVOR: Cafe Bar & Restoran
FOTO: Freepik/KamranAydinov