22.12.2020 Street Food

Buena Vida, originalni meksički street food

Revolucionarni koncept i eneterijer Buena Vida meksičkog gastro bara uzdižu gastro scenu na viši nivo i postavljaju standarde

Buena Vida gastro bar reprezentuje i plasira najbolje iz Meksiko Sitija

Direktor Marko Vilotijević potrudio se da nam prezentuje koncept Buena Vida gastro bara:
„Godinama smo tragali za konceptom koji bismo plasirali na pravi način. Rezultat toga je ‘Buena Vida’, koji promoviše tradicionalnu meksičku kuhinju. Generalno, meksička kuhinja jeste kompleksni model koji je prožet istorijskim uticajima, pritom ona je, definitivno, jedna od najboljih na svetu, a dosta slična našoj kuhinji. Meksička hrana je sočna, sadrži dosta mesa i poput naše umereno je masna i ukusna, u njoj ima dosta paprike i začina, kao i raznih sosova. ‘Buena Vida’ reprezentuje i plasira najbolje iz Meksiko Sitija. Sve se praktično svodi na uživanje u tradicionalnoj meksičkoj kuhinji. Koncept je baziran na malim tanjirima koji su namenjeni deljenju za stolom, kako bi gosti probali više različitih ukusa”.

Dizajn je kreirao jedan od najboljih i više puta nagrađivan svetski studio „Basile studio“ iz San Dijega, Kalifornija. Restoran se sastoji iz Garden dining area, Garden lounge area, bašte koja se otvara i radi 365 dana u godini, Main dining area, zasebnog lounge bara (koktel-bar) i kafeterije.

Buena Vida gastro bar “In & out” je koncept namenjen prvenstveno zaposlenima u zgradi

Od ponedeljka do petka služi se doručak kroz akciju “All you can eat”, u periodu od 8 do 12 h za 999 din. Nakon toga, ručak i večera, koji se služe do 23 h, odnosno 22 h, do kad radi kuhinja. Brunch je u ponudi subotom i nedeljom od 9 do 14 h, takođe po ceni od 999 din. Ono što je najbitnije na meniju jeste “Doživljaj bez granica” koji iznosi 1.989 din. i koji omogućava da za tu cenu gosti mogu probati apsolutno sve sa menija, osim pića i deserta. “In & out” je koncept namenjen prvenstveno zaposlenima u zgradi, nastao je u kombinaciji dva koncepta koji propagiraju svežu kafu, cold press sokove i zdravu hranu poput gvakamole, sušija, sendviča i sve što je sveže u toku dana. Pritom cene su veoma prihvatljive.


Što se tiče zaposlenih, Marko Vilotijević kaže: “’Buena Vida’ trenira i obučava ljude za određene pozicije i moguće je da kroz kvalitetnu obuku za dve ili tri godine oni napreduju od najniže do najviših pozicija, bilo da je to u Srbiji ili Americi. Kompanija naglašava isključivo timski rad. Svi zaposleni su orjentisani ka zajedničkom cilju, da se kreira wow efekat kod svakog gosta i da mu se pruži nezaboravno iskustvo. Način serviranja daje jedinstven pečat koji se pamti. Kako bi se ovakav nivo usluge postigao gostima se mora pokloniti maksimalna ljubaznost i, naravno, moraju im se dati sve informacije u vezi s menijem. Barmeni su isključivo kreativni, komunikativni i energični. Usluga je brza i kvalitetna i samim tim gosti na porudžbinu ne čekaju duže od šest-sedam minuta. Uvedene su i tehnološke novine koje su umnogome poboljšale kvalitet usluge”.

U daljem razgovoru, direktor Vilotijević zaključuje: „Zadovoljstvo nam je što dižemo scenu ugostiteljstva na viši nivo i težimo da budemo gostroprimljivi, topli, srdačni i iskreni, što nedostaje većini objekata. Apelujem da vlasnici i menadžeri naprave ugođaj gostu tako da on restoran oseća kao svoj drugi dom, da mu pruže bar malo pažnje, jer će gost svakako znati to da ceni. Ideja gotoprimstva uvek je bila zastupljena na našem podneblju, a za idealnu uslugu koriste se tri alata – personalizacija (prilagođavanje servisa gostima), upravljanje i očekivanje (da primetite očekivanja i ulepšate im dan) i uključivanje gostiju u sam program restorana”.

Buena Vida gastro bar posluje  u sastavu kompanije Street Guys Hospitality

Kompanija „Street Guys Hospitality” posluje na dva kontinenta. U Americi poseduje nekoliko renomiranih restorana, dok u Beogradu, pored „Buena Vida”, poseduju „Toro” latino gastro bar i „Ambar”. Takođe, u grupaciji je i „Burrito Madre”, koji predstavlja originalni meksički street food. Sam koncept, po rečima direktora, koncept je bez granica koji prati velika vizija. Kompanija ima jedinstvenu priliku da zaposlene u top menadžmentu i top šefove kuhinja šalje za Ameriku, a svi članovi tima, kojih je pet stotina, imaju istu misiju, da stvore nezaboravno iskustvo za svakog gosta. Navedeni restorani su najprepoznatljiviji na Tripadvajzeru i u Mišlenovom vodiču. „Ambar Capitol Hill” u Vašingtonu je najbolji reper koji je uzeo titulu kao najbolji restoran na Tripadvajzeru već dve godine za redom. Ispromovisali su male tanjire za deljenje kao novi koncept koji se uskoro prihvatio i u gastro sceni Beograda.


Bojan Bočvarov je šef kuhinje

Iz ponude se izdvajaju supe i salate, kao i meksički otopljeni sir, amarat gambori, naćos, mango gvakamole, rolnice sa hrskavim gamborima, tanko sečeni losos. Za večeru na meniju su jela poput enčilade s piletinom, kesadilje s pečurkama, brancin akapulko stil, grilovani sir i avokado, jagnjetina birria tatemada i druga. Obroci idealni za deljenje su: el diablo piletina, buena vida ramstek i odležala juneća leđa.

Buena Vida Mexican gastro bar

Adresa: Bulevar Milutina Milankovića 1z (Navigator), Novi Beograd
Telefon: 011/690-3311
Web: buenavidarestaurant.com
Instagram: buena_vida_beograd

Starteri: 280 do 650 din.
Večera: 460 do 680 din.
Veliki tanjiri: 540 do 1.380 din.
Kokteli: 440 do 550 din.

AUTOR: MIODRAG ALEKSIĆ

FOTO: ŽARKO RADOVANČEV

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.