
Michter’s: Spoj tradicije i inovacije u svakom gutljaju
Za magazin CafeBar & Restoran, razgovarali smo sa Džonom Šatom, potpredsednikom za strateška partnerstva, Michter’s Distillery, LLC nakon borav...
pročitaj jošTabasco sosovi svojim aromama koktelima daju specifičnu pikantnost i dubinu ukusa. Tabasco sos je ključni sastojak mnogih koktela, poput Bloody Mary i Michelada. Dodaje pikantnu notu koja uravnotežuje ukuse, čineći pića dinamičnijim i nezaboravnim za ljubitelje začina.
Tabasco sos donosi pikantnost i dubinu koktelima, savršeno se slaže s paradajz sokom, pivom ili čak u egzotičnim koktelima u nastavku. Nemojte sumnjati, nekoliko kapi Tabasco sosa menja karakter pića!
Sastojci:
Sipajte sve sastojke u šejker, dodajte led i dobro protresite 8-10 sekundi. Dvostruko procedite u ohlađenu čašu. Garniš: Narendani muškatni oraščić.
Sastojci:
1 kašičica (5 ml) TABASCO® Original Red sos-a
1 kašičica (5 ml) TABASCO® Sriracha sos-a
50 ml meskala
150 ml paradajz soka
1 kašičica (5 ml) svetlog soja sosa
1 kašičica (5 ml) Worcestershire sosa
Napunite čašu ledom, dodajte meskal, paradajz sok, soja sos, TABASCO® Original Red sos, TABASCO® Sriracha sos i Worcestershire sos. Promešajte i ukrasite. Garniš: Maslina
Sastojci:
U šejker stavite led, pomešajte sve sastojke (osim soda vode) i dobro protresite. Procedite u čašu u šejkeru za koktele, te dolijte soda vodu do vrha. Garniš: Grančica ruzmarina.
Sastojci:
U šejkeru izmadlujte avokado, pa dodajte led i sve sastojke. Snažno protresite, procedite dvostruko u čašu i ukrasite. Garniš: Kriška limete.
Za sirup od kamilice, 20 g cvetova kamilice sipajte u ½ litre ključale vode, dobro promešajte i pokrijte gazom. Ostavite da odstoji dok se potpuno ne ohladi. Procedite infuzovanu vodu kroz gazu, pa izmerite koliko ste mililitara dobili. Dodajte istu količinu kristal šećera u gramima i dobro promešajte dok se potpuno ne rastvori. Čuvajte sirup u frižideru.
Sastojci:
Pomešajte sok od nara, belo vino, sok od limete i TABASCO® sos u čaši za mešanje. Podelite količinu u 2 čaše u koje ste prethodno stavili drobljeni led. Dolijte sokom od đumbira. Garniš: Korica limete
Koliko puta ste odlučili da popijete više vode, ali vas je brzo obeshrabrila njena „dosadna“ nota? Iako svi znamo koliko je važno ostati hidriran, ...
pročitaj jošIstorija opuštenog i zabavnog načina ispijanja pića i ručavanja u Japanu seže više od 250 godina unazad. Međutim, rani koreni izakaje povezani su s...
pročitaj jošRoost, specijalizovan lokal u čijoj se ponudi nalaze obroci i snekovi bazirani na zadravoj ishrani, obradovao je one koji su naklonjeni ovim ukusim...
pročitaj još