Predstavljamo Vam: Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran
Pred vama je novembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, g...
pročitaj jošDa saradnja bez sujete i kompeticije uz nesebično deljenje znanja donosi uspeh dokazuje projekat šefa poslastičarstva Nataše Marković i šefa Zdravka Štrpca
U veseloj atmosferi i kreativnoj kuhinji restorana u sklopu hotela „Saint Ten”, dva vrhunska profesionalca kreirala su – Tartuf sa coulis od malina, poslasticu koja miluje nepca i otvara nas za nove ukuse.
Šef Nataša Marković priseća se kako je došlo do saradnje s mladim kolegom:
„Zdravka Štrpca prvi put srećem kao deo tima šefa Ljubice Komlenić u februaru prošle godine. Radili smo privatnu proslavu Novaka Đokovića. Mislim da je bio najmlađi od svih, ali me njegova posvećenost, odgovornost i znanje nisu ostavili ravnodušnom – mogu slobodno reći da me je oduševio. Zatim se ponovo srećemo u istom timu za vreme Adria toura. Pored gospođe Ljubice, Zdravko je vodio ceo tim kuvara, a ja sam bila zadužena za deserte. Nakon toga, Štrbac radi konsalting za jedan beogradski restoran i poziva me da mu pomognem oko deserata. Prihvatam zato što posle dužeg vremena konačno jedan kuvar ima ideju kako želi da mu izgledaju deserti. Mišljenja sam da čak i najbolji kuvari istroše sebe na glavna jela pa uvek na brzinu odrade deserte. Zdravko se nije hteo baviti njima, ali je do detalja sve isplanirao. Trebalo je njegovu viziju ja da stavim na tanjir. Naravno, nije to baš bilo jednostavno, tartuf je uspeo iz trećeg pokušaja, ali finalni ukus je premašio naša očekivanja.“
Posavetovala bih kolege da bez sujete dele svoje znanje i budu otvoreni za predloge i saradnju. Što se tiče Zdravka Štrpca, on je veoma mlad šef, pa od njega tek očekujem velik uspeh.
TARTUF sastojci:
350 g neutralne pavlake min. 35% m.m.
150 g maskarpone sira
100 g žumanaca
100 g šećera
250 g čokolade
20 g ulja tartufa
kakao prah
BISKVIT OD BADEMA sastojci:
55 g brašna
40 g bademovog brašna
80 g šećera
100 g belanaca
70 g putera
COULIS OD MALINA sastojci:
750 g malina
250 g šećera
sok od jednog limuna
PRIPREMA:
Umuti pavlaku i maskarpone sir, dodati pasterizovana žumanca sa špinovanim sećerom, blago promešati i dodati istopljenu čokoladu i ulje tartufa. Napunjen kalup šokirati a šokiran desert izvući iz kalupa i posuti gorkim kakao.
Za biskvit, šećer, brašno i bademovo brašno izblendati zajedno, zatim dodati umućena belanaca i otopljen puter. Biskvit peći u malim kalupima na 170 °C 10 minuta.
Za coulis od malina: Malinu, šećer i limun zagrejati dok se šećer ne istopi, izblendati i procediti.
Kako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj jošPored već dobro poznatih lokacija prestižnog lanca Korpa Deli Marketi, na adresi Bulevar vojvode Bojovića 14 u Beogradu i Veselina Masleše 2 u Novo...
pročitaj jošSutlijaš, mnogima omiljena poslastica iz detinjstva, ne mora da bude pripreman samo na tradicionalan način. Kikkoman recept za čokoladni sutlijaš d...
pročitaj još