Pretraga

U prodaji je novi broj gastronomskog magazina La Cucina Italiana

Svetislav Stojanović
la cucina italiana naslovna

Jedna od tajni italijanske kuhinje leži u jednostavnosti. Većina jela sadrži od dva do četiri glavna sastojka, ali kakvih. Ultra kvalitetnih. Drugo, nema komplikovanja i složenih tehnika. Priprema je jednostavna, tako da se i samo kuvanje najlakše uči pripremajući italijanska jela. A da se neko ne “zabrine” da je dosadna, pobrinula se raznolikost po regionima.

Naslovna LA CUCINA ITALIANA broj 012
Naslovna LA CUCINA ITALIANA broj 012

Tajni začin italijanske kuhinje

No, ima tu još jedan “začin” koji je odvaja od ostalih kuhinja. Prošlost, sadašnjost i budućnost italijanske porodice temelji se na ženi. Kada se gotovo jelo postavi na sto, za Italijane to nije puko ručavanje, već mnogo mnogo više. To je radost, bliskost i ljubav. Bakine, majčine, jednostavno rečeno ženske ruke i duša su utkane u sva jela i u tome je sva filozofija i tajna uspeha italijanske kuhinje. Zbog neupitne sličnosti, zato nam je i bliska.

ragu stranice
ragu stranice

Prateći ove postulate, pred vama je novi broj gastronomske biblije. Isprobajte vaše novo omiljeno jelo od testenine timballo koje je prava simfonija paste, a kad smo kod paste, tu su i 4 savršena ragua koja će oplemeniti svaku testeninu. Nakon toga uživajte uz limoncello sledeći naš recept. Legendarni kreator Giorgio Armani priča o uspehu svojih restorana širom sveta, a za jesenju trpezu naši kuvari su pripremili brojna inovativna jela.

torta stranice
torta stranice

Razglednice iz Italije ovog puta otkrivaju Lacio, Liguriju i Kalabriju. Region Alto Adiđe smo vam predstavili kroz najukusnija jela, a za ljubitelje slatkiša tu su tri različite torte kojima je zajednički recept za piškotu.

kanoli stranice
I ovog puta vam predstavljamo vrhunske restorane iz regiona, a otkrivamo vam i recepte za najmekše moguće scallopine i najslasnije cannole.

fokača stranice
fokača stranice

Za kraj, tradicionalna škola, a u njoj sve same delicije: arancini, fokača sa sirom i smokvama, croccanti, punjene krofne….

Uz raskošne boje jeseni, najlepše se slaže pastelna i bogata La Cucina Italiana

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.