
Pastry chef Kristina Radosavljević ovako priprema savršeni mus od lešnika
Kristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i mar...
pročitaj jošAntonio Bachour dominira stilom kao malo ko drugi, uz pažnju uvek usmerenu na nove trendove i principijelno zadržavanje autentičnog izraza. Kao takav, Bachour je 2018. i 2022. godine poneo titulu World Best Pastry Chef.
View this post on Instagram
Radeći u St. Regis Bal Harbour u Majamiju, Antonio Bachour je razvio neverovatnu kreativnost u oblasti restoranskih deserata i poslastičarstva, uopšte.
Svoje znanje pretočio je u obimne knjige koje su postale referenca u poslastičarstvu novog doba; obavezno štivo za profesionalce.
View this post on Instagram
Koristeći nove kalupe, ažurirane ideje izrade u njegovoj izvedbi svaki klasik postaje iznenađenje koje vam garantuje potpuno zadovoljstvo.
SASTOJCI
(za 24 komada)
CHEESECAKE
Prethodno zagrejte rernu na 104ºC. Umutite krem sir sa šećerom, tako da masa postane glatka. Posebno umutite jaja, žumanca i mleko.
Dodajte mešavinu jaja i mleka u smesu sa krem sirom, iz više puta, sprečavajući time nastanak grudvica. Dodajte grčki jogurt i lagano mutite.
Prebacite smesu u poslastičarski džak i napunite kalupe do ¾ zapremine.
Pecite 35 minuta; isključite rernu i ostavite da odstoji još 10-15 minuta. Potpuno ohladite i izvadite iz kalupa.
GANACHE OD KOKOSA
Zakuvajte kokosov pire sa glukozom i invertnim šećerom. Postepeno dodajte čokoladu, pa na kraju emulgujte. Sjedinite sa ohlađenom pavlakom i rumom. Ostavite u frižideru 12 sati.
KOMPRESOVANI ANANAS
Stavite sve sastojke u vakuum kesu i zatvorite. Kompresujte sastojke i marinirajte u frižideru nekoliko sati.
PRELIV OD BELE ČOKOLADE
Otopite čokoladu i kakao puter na 45ºC, temperirajte na 29ºC. Svaki cheesecake umočite u preliv, a ivice pospite kokosovim brašnom.
KOMPLETIRANJE
Umutite ganache od kokosa, tako da bude srednje čvrstine.
Nanesite na cheesecake, pa prelijte belom čokoladom.
Ukrasite kokosovim brašnom, kompresovanim ananasom i čokoladnim elementima.
Kristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i mar...
pročitaj jošNikola Vučković je zavoleo gastronomiju uz svog oca koji je bio ozbiljan gurman i odrastao je uz njegovo kuvanje, a za to što je on izrastao u ozbi...
pročitaj jošZima je doba godine kada se uživa u toplini, jačoj hrani, snažnijem i punijem vinu - vreme istinskog hedonizma. Atelje vina Šapat, renomirana kuća ...
pročitaj još