Antonio Bachour Cheesecake sa ananasom
20.07.2024 Chef

Klasik u novom ruhu: Pastry chef Antonio Bachour ovako priprema cheesecake sa ananasom

Antonio Bachour dominira stilom kao malo ko drugi, uz pažnju uvek usmerenu na nove trendove i principijelno zadržavanje autentičnog izraza. Kao takav, Bachour je 2018. i 2022. godine poneo titulu World Best Pastry Chef.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonio Bachour (@antonio.bachour)


Radeći u St. Regis Bal Harbour u Majamiju, Antonio Bachour je razvio neverovatnu kreativnost u oblasti restoranskih deserata i poslastičarstva, uopšte.

Svoje znanje pretočio je u obimne knjige koje su postale referenca u poslastičarstvu novog doba; obavezno štivo za profesionalce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonio Bachour (@antonio.bachour)


Koristeći nove kalupe, ažurirane ideje izrade u njegovoj izvedbi svaki klasik postaje iznenađenje koje vam garantuje potpuno zadovoljstvo.

U nastavku pogledajte kako Bachour priprema cheesecake sa ananasom

SASTOJCI
(za 24 komada)

CHEESECAKE

  • 500 g krem sira
  • 224 g šećera
  • 28 g punomasnog mleka
  • 564 g grčkog jogurta
  • 2 velika jajeta
  • 3 velika žumanceta

Prethodno zagrejte rernu na 104ºC. Umutite krem sir sa šećerom, tako da masa postane glatka. Posebno umutite jaja, žumanca i mleko.
Dodajte mešavinu jaja i mleka u smesu sa krem sirom, iz više puta, sprečavajući time nastanak grudvica. Dodajte grčki jogurt i lagano mutite.
Prebacite smesu u poslastičarski džak i napunite kalupe do ¾ zapremine.
Pecite 35 minuta; isključite rernu i ostavite da odstoji još 10-15 minuta. Potpuno ohladite i izvadite iz kalupa.

GANACHE OD KOKOSA

  • 180 g kokosovog pirea
  • 30 g glukoze
  • 30 g šećera
  • 270 g Opalys bele čokolade
  • 520 g umućene slatke pavlake
  • 34 g Malibu rum

Zakuvajte kokosov pire sa glukozom i invertnim šećerom. Postepeno dodajte čokoladu, pa na kraju emulgujte. Sjedinite sa ohlađenom pavlakom i rumom. Ostavite u frižideru 12 sati.

Cheesecake sa ananasom

KOMPRESOVANI ANANAS

  • 1 ananas
  • 1 mahuna vanile
  • 250 g Malibu ruma

Stavite sve sastojke u vakuum kesu i zatvorite. Kompresujte sastojke i marinirajte u frižideru nekoliko sati.

PRELIV OD BELE ČOKOLADE

  • 500 g Opalys bele čokolade
  • 100 g kakao putera
  • 100 g sitnog kokosovog brašna

Otopite čokoladu i kakao puter na 45ºC, temperirajte na 29ºC. Svaki cheesecake umočite u preliv, a ivice pospite kokosovim brašnom.

KOMPLETIRANJE
Umutite ganache od kokosa, tako da bude srednje čvrstine.
Nanesite na cheesecake, pa prelijte belom čokoladom.
Ukrasite kokosovim brašnom, kompresovanim ananasom i čokoladnim elementima.

AUTOR: Nataša Stevanović

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: So good / IG @antonio.bachour

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije