26.06.2024 Chef

Monte Carlo Chocolate Soufflé – slatka dekadencija koju priprema chef Dominique Lory

Posle više od deset godina rada u kuhinji Alaina Ducassea, chef Dominique Lory danas u punom obimu ispoljava svoj talenat, viziju i strast. A to čini kroz različite kulinarske setove koji izlaze iz restorana Le Grill, koji radi u okviru luksuznog hotela de Paris Monte-Carlo.

Smešten na osmom spratu Hotela de Paris Monte-Carlo, Le Grill nudi izuzetan panoramski pogled na kneževinu čak do italijanske obale. To je mesto koje obavezno morate posetiti kada budete u Monaku.

Hotel de Paris Monte Carlo

Najpoznatiji desert sa Le Grillove karte je Monte Carlo Chocolate Soufflé, čiju pripremu chef Lory otkriva čitaocima magazina Cafe Bar & Restoran

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

ZA POSLASTIČARSKI KREM

  • 5 jaja
  • 50 cl punomasnog mleka
  • 100 g šećera
  • 65 g brašna

ZA SOUFFLÉ

  • 400 g belanaca (1 belance=30g)
  • 200 g šećera
  • 20 g putera
  • 85 g kakao praha
  • 400 g poslastičarskog krema

ZA POSIPANJE

  • 10 g šećera u prahu i kakao praha

Monte Carlo Chocolate Soufflé

ZA POSLASTIČARSKI KREM
Stavite mleko da provri u šerpi. Posebno pomešajte žumanca, šećer i brašno. U ovu mešavinu sipajte kipuće mleko, uz redovno mešanje. Prespite u šerpu u kojoj ste kuvali mleko i kratko prokuvajte. Sklonite sa strane i ostavite da se ohladi.
ZA SOUFFLÉ
Umutite belanca u čvrst sneg. Pred kraj mućenja postepeno dodajte šećer, da ojačate belanca. Tome dodajte prosejan kakao prah i umućena belanca. Pažljivo dodajte u krem i promešajte laganim pokretima.
Premažite puterom 2 keramičke posude za sufle (ramekins), dodajte šećer i obložite posudu kotrljajući je među dlanovima. Sipajte smesu u kalupe i pecite u ugrejanoj rerni na 200°C 13 minuta. Izvadite iz pećnice, odmah pospite šećerom u prahu i kakao prahom, pa servirajte.

Desert koji osvaja – čokoladni tart sa malinama

AUTOR: NATAŠA STEVANOVIĆ

FOTO: HOTEL DE PARIS MONTE-CARLO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije