Chef Nikola Šorak ostvario istorijski uspeh na takmičenju San Pellegrino
Mladi chef Nikola Šorak je na Međunarodnom takmičenju San Pellegrino Young Chef ostvario istorijski uspeh za Srbiju osvojivši nagradu Food for Thou...
pročitaj jošVafli sa maskarpone kremom je recept chefa Krisa Bigsa koji pred vas donosimo direktno iz divnog, autentičnog seoskog The Rectory hotela u engleskom Malmezberiju. O startnom potencijalu ovog hotela govori priznanje The Michelin Plate za 2020. godinu.
Danas se u kuhinji hotela The Rectory nalazi tim Michelinovih kuvara.
Iskusni poslastičar sa bogatim radnim iskustvom u ugostiteljstvu – Kriss Bigs je o svom desertu rekao:
„Ovo je jedno od jela u kojima uživam; volim tu teksturu – hrskava granola, svežina voća i velvetasta kremoznost maskarponea sa vanilom.“ Zaista, sve je tu.
SASTOJCI (za 6 komada)
ZA VAFLE
Rastopite puter u šerpi, pa ostavite da se ohladi. Umutite jogurt i jaja. Dodajte prethodno prosejane suve sastojke u mešavinu jaja i jogurta, pa mutite da dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte puter u testo i potpuno sjedinite sastojke. Pecite vafle u ugrejanom aparatu za vafle oko 2.5 minuta ili do zlatno smeđe boje.
PROČITAJ JOŠ! Ovako najmađi britanski head chef svih vremena priprema Banoffee pitu
ZA MASKARPONE KREM
Rasecite mahunu vanile, ostružite pulpu oštrim nožem i dodajte u posudu za mućenje. Zatim, dodajte maskarpone i šećer u prahu, pa umutite sastojke da se formira glatka masa. Pre upotrebe, dobijeni krem ohladite 30 minuta u frižideru.
PROČITAJ JOŠ! Luksuzni hotel St. Regis uskoro u Kuli Beograd
ZA GRANOLU
Zagrejte šećer, med, maslinovo ulje i so. Pomešajte pahuljice sa mešavinom dobijenom mešavinom. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180ºC dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Tostirajte lešnike, kokos i badem u listićima. Sve pomešajte sa brusnicama, suvim grožđem i semenkama bundeve.
PROČITAJ JOŠ! Otkrijte kako chef Vladimir Kučera priprema molekularnu sarmu
KOMPLETIRANJE
Pripremljen vafl položite na tanjir.
Preko dodajte quenelle maskarpone krema i bogato ukrasite pripremljenom granolom.
Dodajte maline, kupine, jagode, borovnice ili drugo sveže sezonsko voće.
Mladi chef Nikola Šorak je na Međunarodnom takmičenju San Pellegrino Young Chef ostvario istorijski uspeh za Srbiju osvojivši nagradu Food for Thou...
pročitaj jošNikola Šorak, jedan od najtalentovanijih kuvara koje Srbija trenutno ima, priprema se ovih dana za Međunarodno takmičenje San Pellegrino Young Chef...
pročitaj jošU septembru 2022. godine Zemun je postao bogatiji za nesvakidašnji gastronomski eksperiment. Tri chefa, tri musketara, Nikola Rosić, Nenad Atanasko...
pročitaj još