Chef Nenad Živković vodi vas na kulinarsko putovanje: Nazad u budućnost
Industrijalizacija proizvodnje hrane dovela je do situacije u kojoj je inovacija često ograničena na menje varijacije na već postojeće teme. U d...
pročitaj jošVafli sa maskarpone kremom je recept chefa Krisa Bigsa koji pred vas donosimo direktno iz divnog, autentičnog seoskog The Rectory hotela u engleskom Malmezberiju. O startnom potencijalu ovog hotela govori priznanje The Michelin Plate za 2020. godinu.
Danas se u kuhinji hotela The Rectory nalazi tim Michelinovih kuvara.
Iskusni poslastičar sa bogatim radnim iskustvom u ugostiteljstvu – Kriss Bigs je o svom desertu rekao:
„Ovo je jedno od jela u kojima uživam; volim tu teksturu – hrskava granola, svežina voća i velvetasta kremoznost maskarponea sa vanilom.“ Zaista, sve je tu.
SASTOJCI (za 6 komada)
ZA VAFLE
Rastopite puter u šerpi, pa ostavite da se ohladi. Umutite jogurt i jaja. Dodajte prethodno prosejane suve sastojke u mešavinu jaja i jogurta, pa mutite da dobijete glatku smesu. Postepeno dodajte puter u testo i potpuno sjedinite sastojke. Pecite vafle u ugrejanom aparatu za vafle oko 2.5 minuta ili do zlatno smeđe boje.
PROČITAJ JOŠ! Ovako najmađi britanski head chef svih vremena priprema Banoffee pitu
ZA MASKARPONE KREM
Rasecite mahunu vanile, ostružite pulpu oštrim nožem i dodajte u posudu za mućenje. Zatim, dodajte maskarpone i šećer u prahu, pa umutite sastojke da se formira glatka masa. Pre upotrebe, dobijeni krem ohladite 30 minuta u frižideru.
PROČITAJ JOŠ! Luksuzni hotel St. Regis uskoro u Kuli Beograd
ZA GRANOLU
Zagrejte šećer, med, maslinovo ulje i so. Pomešajte pahuljice sa mešavinom dobijenom mešavinom. Prebacite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180ºC dok ne porumeni. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi. Tostirajte lešnike, kokos i badem u listićima. Sve pomešajte sa brusnicama, suvim grožđem i semenkama bundeve.
PROČITAJ JOŠ! Otkrijte kako chef Vladimir Kučera priprema molekularnu sarmu
KOMPLETIRANJE
Pripremljen vafl položite na tanjir.
Preko dodajte quenelle maskarpone krema i bogato ukrasite pripremljenom granolom.
Dodajte maline, kupine, jagode, borovnice ili drugo sveže sezonsko voće.
Industrijalizacija proizvodnje hrane dovela je do situacije u kojoj je inovacija često ograničena na menje varijacije na već postojeće teme. U d...
pročitaj jošChef Aleksandar Kerekeš se nakon Beograda zaputio na jedno od najlepših ostrva u Jadranskom moru. Kao i svaki profesionalac obišao je svaki kamen n...
pročitaj jošČuveni chef Alain Ducasse objašnjava kada je zamalo dao otkaz, zašto je veganska hrana budućnost, govori o rekordnim Michelinovim zvezdicama i zaš...
pročitaj još