Pretraga
Restoran 20.07.2024

Klasik u novom ruhu: Pastry chef Antonio Bachour ovako priprema cheesecake sa ananasom

Nataša Stevanović
Antonio Bachour Cheesecake sa ananasom

Antonio Bachour dominira stilom kao malo ko drugi, uz pažnju uvek usmerenu na nove trendove i principijelno zadržavanje autentičnog izraza. Kao takav, Bachour je 2018. i 2022. godine poneo titulu World Best Pastry Chef.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonio Bachour (@antonio.bachour)


Radeći u St. Regis Bal Harbour u Majamiju, Antonio Bachour je razvio neverovatnu kreativnost u oblasti restoranskih deserata i poslastičarstva, uopšte.

Svoje znanje pretočio je u obimne knjige koje su postale referenca u poslastičarstvu novog doba; obavezno štivo za profesionalce.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonio Bachour (@antonio.bachour)


Koristeći nove kalupe, ažurirane ideje izrade u njegovoj izvedbi svaki klasik postaje iznenađenje koje vam garantuje potpuno zadovoljstvo.

U nastavku pogledajte kako Bachour priprema cheesecake sa ananasom

SASTOJCI
(za 24 komada)

CHEESECAKE

  • 500 g krem sira
  • 224 g šećera
  • 28 g punomasnog mleka
  • 564 g grčkog jogurta
  • 2 velika jajeta
  • 3 velika žumanceta

Prethodno zagrejte rernu na 104ºC. Umutite krem sir sa šećerom, tako da masa postane glatka. Posebno umutite jaja, žumanca i mleko.
Dodajte mešavinu jaja i mleka u smesu sa krem sirom, iz više puta, sprečavajući time nastanak grudvica. Dodajte grčki jogurt i lagano mutite.
Prebacite smesu u poslastičarski džak i napunite kalupe do ¾ zapremine.
Pecite 35 minuta; isključite rernu i ostavite da odstoji još 10-15 minuta. Potpuno ohladite i izvadite iz kalupa.

GANACHE OD KOKOSA

  • 180 g kokosovog pirea
  • 30 g glukoze
  • 30 g šećera
  • 270 g Opalys bele čokolade
  • 520 g umućene slatke pavlake
  • 34 g Malibu rum

Zakuvajte kokosov pire sa glukozom i invertnim šećerom. Postepeno dodajte čokoladu, pa na kraju emulgujte. Sjedinite sa ohlađenom pavlakom i rumom. Ostavite u frižideru 12 sati.

Cheesecake sa ananasom

KOMPRESOVANI ANANAS

  • 1 ananas
  • 1 mahuna vanile
  • 250 g Malibu ruma

Stavite sve sastojke u vakuum kesu i zatvorite. Kompresujte sastojke i marinirajte u frižideru nekoliko sati.

PRELIV OD BELE ČOKOLADE

  • 500 g Opalys bele čokolade
  • 100 g kakao putera
  • 100 g sitnog kokosovog brašna

Otopite čokoladu i kakao puter na 45ºC, temperirajte na 29ºC. Svaki cheesecake umočite u preliv, a ivice pospite kokosovim brašnom.

KOMPLETIRANJE
Umutite ganache od kokosa, tako da bude srednje čvrstine.
Nanesite na cheesecake, pa prelijte belom čokoladom.
Ukrasite kokosovim brašnom, kompresovanim ananasom i čokoladnim elementima.

Ostavi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre nego što objavite komentare, posetite i upoznajte se sa uslovima korišćenja usluge.