Fish House Deep Blue Novi Sad
07.09.2025 Restoran

Fish House Deep Blue: Oaza morskih ukusa u srcu Novog Sada

Zašto Vojvođani toliko vole ukuse mora? Možda zato što su, duboko u sebi, još uvek povezani sa Panonskim morem koje je ovde postojalo pre više miliona godina. Taj morski gen, to neobjašnjivo čežnjivo prepoznavanje mirisa i ukusa Jadrana, prepoznala je i Vesa Barišić, rođena Dubrovčanka, kada je otvorila Fish House Deep Blue u centru Novog Sada. Ovaj restoran brzo je postao utočište za sve one koji tragaju za autentičnim mediteranskim iskustvom – tanjirom koji priča priču, mirisima koji bude uspomene, i atmosferom koja donosi more ravno u ravnicu.

Vesa Barišić je iz sunčanog Dubrovnika ponela mirise mora, zvuke talasa i ukuse domaće ribe i pretočila je u kulinarsku priču. Njen cilj je bio jednostavan – približiti Novosađanima i gostima grada iskrene ukuse mora, ali i pokazati da morska kuhinja, čak i u ravnici, može biti sveža, kvalitetna i uzbudljiva.

Fish House Deep Blue Novi Sad – Morski plodovi u ravnici

Fish House Deep Blue neguje jednostavnu, a sofisticiranu filozofiju: svaki zalogaj treba da probudi čula, da ispriča priču o moru i da gostima ponudi iskustvo vredno pamćenja. Enterijer restorana odiše toplinom, sa pažljivo odabranim detaljima koji podsećaju na dalmatinske konobe, dok je ambijent zaokružen nežnim osvetljenjem i muzikom koja prati ritam mora. Cilj nije samo nahraniti gosta, već ga povesti na putovanje – od obale Jadrana do dubina Mediterana.


Posebna pažnja posvećena je izboru namirnica: sve ribe i morski plodovi stižu iz proverenih izvora, a u ponudi su i autentična dalmatinska vina koja zaokružuju doživljaj.

Fish House Deep Blue – jelovnik

Jelovnik Fish House Deep Blue pažljivo je osmišljen da zadovolji i najistančanija nepca. Predjela uvode gosta u svet čistih, mediteranskih ukusa. Domaći riblji pate, sa tunom, sardinom, kaparima i slanim inćunima, pravo je malo remek-delo koje na hrskavom hlebu donosi dah Jadrana. Bruskete s lososom, obogaćene kavijarom, maslinama i bundevinim humusom, savršen su spoj kremastih i slanih nota. Tuna tartar, nežno začinjen, pročišćenih ukusa, pravi je izbor za ljubitelje sirove ribe.

Za one koji vole bogatije kombinacije, Tri mornara nude harmoniju ukusa u jednom tanjiru: riblji pate, tuna tartar i osvežavajuća salata od hobotnice, dok Zapečene Jakobove kapice pružaju istinski luksuz u svakom zalogaju.

Lagane, ali raskošne salate

Salate su osmišljene kao lagana, ali raskošna jela. Morska krakata ljepotica, kombinacija hobotnice, gambora, paradajza i kapara, donosi mediteranski šarm u svakom zalogaju. Salata s lososom koji se marinira u sokovima cvekle i pomorandže i salata s tunom koja je perfektno ispržena, obogaćene voćem, povrćem, semenkama i orašastim plodovima, prate savremene trendove zdrave ishrane.

Glavna jela su ono što Fish House Deep Blue izdvaja među restoranima morske kuhinje. Mornarski rižot, sa lignjama, gamborima, dagnjama i vongolama, spaja slast morskih plodova sa blagim slatkasto-kiselkastim tonovima paradajza i vina. Ljubitelji paste uživaće u zapečenim crnim tagliatelama sa morskim plodovima ili crnim tagliatelama s lososom, gde se dimljeni losos i sveže povrće stapaju u savršeno izbalansiran zalogaj.

Od hobotnice? Gulaš

Kada je reč o ribljim specijalitetima, losos steak sa avokadom i pistaćima, kao i tuna steak u sosu od limuna i kapara, osvajaju svojim bogatstvom ukusa i pažljivo biranim prilozima. Pravi biser jelovnika je gulaš od hobotnice, pripremljen sa leblebijom, crnim vinom i suvim voćem, a poslužen uz palentu. Ovo jelo pokazuje kako hobotnica može biti jednako srčana i moćna na tanjiru kao najbolji komad mesa.

Za one koji žele autentično dalmatinsko iskustvo, tu su riba na žaru – orada ili brancin, upareni sa dalmatinskim varivom i povrćem. A ako želite da probate nešto zaista posebno, orada u lešniku sa pestom od bosiljka pruža jedinstveni spoj hrskavosti i aromatičnih nota.

Fish House Deep Blue i Fish to Go

Razumevajući potrebe savremenih gostiju, Fish House Deep Blue razvio je i koncept Fish to Go. Ovo je idealno rešenje za sve koji žele brzi, ali kvalitetan obrok bez kompromisa. U ponudi su hrskave pohovane dagnje, zlatne pržene girice, Fish & Chips sa prepoznatljivim Deep Blue pečatom, kao i skuša na štapiću, jedinstvena u Novom Sadu. Uz svaki obrok gosti dobijaju pomfrit i izbor između kremastog Garlic majoneza i pikantnog Chili sosa, što omogućava dodatno prilagođavanje ukusa.

Iskustvo, ne samo obrok

Fish House Deep Blue se ne zadovoljava time da bude samo mesto gde se jede. Svaki detalj – od aranžmana na tanjiru, preko osvetljenja, do usluge – osmišljen je tako da gosti osete romantiku i toplinu mora. „Ovo nije samo obrok, ovo je kulinarski afrodizijak“, poručuju iz restorana, pozivajući sve da večeru ili ručak dožive kao trenutak za pamćenje.

Za profesionalce u ugostiteljstvu, Fish House Deep Blue predstavlja primer kako se strast, tradicija i inovacija mogu spojiti u koncept koji donosi uspeh. Njihov jelovnik, pristup gostima i stalna težnja ka savršenstvu potvrđuju da i daleko od obale more može biti blizu – ako se sluša srcem.

AUTOR: Svetislav Stojanović / N.S.

FOTO: Instagram/@fishhouse_deepblue

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije