Zašto Vojvođani toliko vole ukuse mora? Možda zato što su, duboko u sebi, još uvek povezani sa Panonskim morem koje je ovde postojalo pre više miliona godina. Taj morski gen, to neobjašnjivo čežnjivo prepoznavanje mirisa i ukusa Jadrana, prepoznala je i Vesa Barišić, rođena Dubrovčanka, kada je otvorila Fish House Deep Blue u centru Novog Sada. Ovaj restoran brzo je postao utočište za sve one koji tragaju za autentičnim mediteranskim iskustvom – tanjirom koji priča priču, mirisima koji bude uspomene, i atmosferom koja donosi more ravno u ravnicu.
View this post on Instagram
Vesa Barišić je iz sunčanog Dubrovnika ponela mirise mora, zvuke talasa i ukuse domaće ribe i pretočila je u kulinarsku priču. Njen cilj je bio jednostavan – približiti Novosađanima i gostima grada iskrene ukuse mora, ali i pokazati da morska kuhinja, čak i u ravnici, može biti sveža, kvalitetna i uzbudljiva.
Fish House Deep Blue neguje jednostavnu, a sofisticiranu filozofiju: svaki zalogaj treba da probudi čula, da ispriča priču o moru i da gostima ponudi iskustvo vredno pamćenja. Enterijer restorana odiše toplinom, sa pažljivo odabranim detaljima koji podsećaju na dalmatinske konobe, dok je ambijent zaokružen nežnim osvetljenjem i muzikom koja prati ritam mora. Cilj nije samo nahraniti gosta, već ga povesti na putovanje – od obale Jadrana do dubina Mediterana.
View this post on Instagram
Posebna pažnja posvećena je izboru namirnica: sve ribe i morski plodovi stižu iz proverenih izvora, a u ponudi su i autentična dalmatinska vina koja zaokružuju doživljaj.
Jelovnik Fish House Deep Blue pažljivo je osmišljen da zadovolji i najistančanija nepca. Predjela uvode gosta u svet čistih, mediteranskih ukusa. Domaći riblji pate, sa tunom, sardinom, kaparima i slanim inćunima, pravo je malo remek-delo koje na hrskavom hlebu donosi dah Jadrana. Bruskete s lososom, obogaćene kavijarom, maslinama i bundevinim humusom, savršen su spoj kremastih i slanih nota. Tuna tartar, nežno začinjen, pročišćenih ukusa, pravi je izbor za ljubitelje sirove ribe.
View this post on Instagram
Za one koji vole bogatije kombinacije, Tri mornara nude harmoniju ukusa u jednom tanjiru: riblji pate, tuna tartar i osvežavajuća salata od hobotnice, dok Zapečene Jakobove kapice pružaju istinski luksuz u svakom zalogaju.
Salate su osmišljene kao lagana, ali raskošna jela. Morska krakata ljepotica, kombinacija hobotnice, gambora, paradajza i kapara, donosi mediteranski šarm u svakom zalogaju. Salata s lososom koji se marinira u sokovima cvekle i pomorandže i salata s tunom koja je perfektno ispržena, obogaćene voćem, povrćem, semenkama i orašastim plodovima, prate savremene trendove zdrave ishrane.
View this post on Instagram
Glavna jela su ono što Fish House Deep Blue izdvaja među restoranima morske kuhinje. Mornarski rižot, sa lignjama, gamborima, dagnjama i vongolama, spaja slast morskih plodova sa blagim slatkasto-kiselkastim tonovima paradajza i vina. Ljubitelji paste uživaće u zapečenim crnim tagliatelama sa morskim plodovima ili crnim tagliatelama s lososom, gde se dimljeni losos i sveže povrće stapaju u savršeno izbalansiran zalogaj.
Kada je reč o ribljim specijalitetima, losos steak sa avokadom i pistaćima, kao i tuna steak u sosu od limuna i kapara, osvajaju svojim bogatstvom ukusa i pažljivo biranim prilozima. Pravi biser jelovnika je gulaš od hobotnice, pripremljen sa leblebijom, crnim vinom i suvim voćem, a poslužen uz palentu. Ovo jelo pokazuje kako hobotnica može biti jednako srčana i moćna na tanjiru kao najbolji komad mesa.
Za one koji žele autentično dalmatinsko iskustvo, tu su riba na žaru – orada ili brancin, upareni sa dalmatinskim varivom i povrćem. A ako želite da probate nešto zaista posebno, orada u lešniku sa pestom od bosiljka pruža jedinstveni spoj hrskavosti i aromatičnih nota.
Razumevajući potrebe savremenih gostiju, Fish House Deep Blue razvio je i koncept Fish to Go. Ovo je idealno rešenje za sve koji žele brzi, ali kvalitetan obrok bez kompromisa. U ponudi su hrskave pohovane dagnje, zlatne pržene girice, Fish & Chips sa prepoznatljivim Deep Blue pečatom, kao i skuša na štapiću, jedinstvena u Novom Sadu. Uz svaki obrok gosti dobijaju pomfrit i izbor između kremastog Garlic majoneza i pikantnog Chili sosa, što omogućava dodatno prilagođavanje ukusa.
View this post on Instagram
Fish House Deep Blue se ne zadovoljava time da bude samo mesto gde se jede. Svaki detalj – od aranžmana na tanjiru, preko osvetljenja, do usluge – osmišljen je tako da gosti osete romantiku i toplinu mora. „Ovo nije samo obrok, ovo je kulinarski afrodizijak“, poručuju iz restorana, pozivajući sve da večeru ili ručak dožive kao trenutak za pamćenje.
Za profesionalce u ugostiteljstvu, Fish House Deep Blue predstavlja primer kako se strast, tradicija i inovacija mogu spojiti u koncept koji donosi uspeh. Njihov jelovnik, pristup gostima i stalna težnja ka savršenstvu potvrđuju da i daleko od obale more može biti blizu – ako se sluša srcem.
Prijavite se i prvi saznajte za novosti, ekskluzivne ponude i događaje.