
CafeBar & Restoran vodič kroz niške kafane, ovde i dalje živi merak
Jedan od najstarijih gradova na Balkanu, Niš, nezamisliv je bez bogatog kulturnog i gastronomskog nasleđa. Niške kafane su pravo mesto ako želite d...
pročitaj jošSvako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
22. KAFANA „KOD BORE“
Birčaninova 63, Sedlari, Valjevo
Radno vreme: 08.00-23.00
Ovde se već 50 godina pripremaju nacionalna jela premium kvaliteta, u prepoznatljivoj atmosferi srpske kafane.
23. RESTORAN „LJUBIŠ“
Zelenkada 5, Zlatibor
Radno vreme: 13.00-22.00
View this post on Instagram
Suvomesnati i mlečni proizvodi, kao i ribnjak sa pastrmkom koju ovde pripremaju na žaru, obavezan su zlatiborski suvenir koji morate probati.
24. RESTORAN „TRADICIJA“
Tadeuša Košćuška 63, Beograd
Radno vreme: 09.00-02.00
View this post on Instagram
Tradicija pred posetioce donosi najlepše ukuse nacionalne kuhinje u stilizovanom rustikalnom ambijentu.
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Mali hrast, Avalica i Kod Rajka
Ugostiteljstvo je grana privrede u kojoj je jedina konstanta neprestana promena i evolucija. U industriji gde opstanak i uspeh zavise od sposobnost...
pročitaj jošRodonačelnici fine dining street fooda u našoj zemlji, Stefan i Sara Živković, nakon što su osvojili Beograd ukusima na Zemunskoj pijaci, početkom ...
pročitaj jošU blizini litica Mohera, jednog od glavnih simbola Irske, i na gotovo 4 sata vožnje od Dablina smestila se ova ruralna kućica za koju bi retko ko p...
pročitaj još