1 Beogradska rakija
02.06.2022 Drink

Beogradska rakija od dunje postaje zvanični suvenir naše prestonice

Tri godine nakon odležavanja u Prvoj srpskoj banci rakije u Beogradskoj destileriji, juče je u prisustvu medija i prijatelja otvoreno hrastovo bure Turističke organizacije Beograda sa premium dunjevačom, koja je dobila naziv Beogradska rakija.

Prijavite se na konkurs za dizajn zvanične etikete Beogradske rakije

„Rakija od dunje nakon odležavanja dobija na kvalitetu, pa samim tim i na vrednosti, čime se ukus rakije menja i dobija kompleksnu, plemenitu notu“, pojasnio je Branko Nešić, osnivač Beogradske destilerije i Srpske banke rakije u saradnji sa kojom je osmišljena Beogradska rakija. On je podsetio na dugogodišnju saradnju sa Turističkom organizacijom Beograda i čin kada je pre tri godine rakija ostavljena da odleži.

2 Beogradska rakija

„Beogradska rakija će postati zvanični suvenir grada Beograda i moći će da se kupi u Beogradskoj destileriji i na punktovima Turističke organizacije Beograda“, najavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda, dodao da treba da promovišemo ono što imamo a drugi nemaju i pozvao umetnike da se prijave na konkurs za dizajn zvanične etikete Beogradske rakije.
Predlozi za etiketu se mogu poslati na mejl adresu [email protected]
Beogradska destilerija je jedna od popularnih lokacija u našem gradu, koja se nalazi na adresi Žorža Klemansoa 19, i koja se može posetiti i u okviru turističkih Rakija tura.

Slike alkohol

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: BEOGRADSKA DESTILERIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije