Stari podrum etiketa
03.06.2022 Drink

Nova vrhunska vina iz linije Stari podrum

Kako vina iz selekcije Stari podrum na najbolji način odražavaju horizonte kojima Plantaže teže, kompanija, uoči velikog jubileja, šest decenija postojanja, sa ponosom najavljuje dve nove etikete moćnih i autentičnih vina, koja iskreno svedoče o mestu svog rođenja – Stari podrum Merlot 2018 i Stari podrum Cuvee Teroir 2018 (Vranac – Petit Verdot)

Stari podrum logo

2015. godina nastanka selekcije Stari podrum

Samo u najboljim godinama, sa parcela koje daju najkvalitetnije grožđe, pažljivo se bira rod koji se pretače u Stari podrum. Iz tog razloga serije su limitirane na svega nekoliko hiljada flaša.
Na tržištu se pojavljuje prva, strogo ograničena, serija vina pod etiketom Stari podrum, u čast „Starog podruma“ i berbe 2011. koja se smatra zlatnom berbom Plantaža. Prva dva vina iz nove linije bila su Stari podrum Vranac – zlatna berba 2011 i Stari podrum Cuvee 2011 (Vranac – Merlot – Petit Verdot). Naslednik prva dva Stara podruma – Stari podrum Cabernet Sauvignon 2012, ostavio je neizbrisiv trag ostvarivši istorijski uspeh za Plantaže, kada je zasijao zlatnim odličjem na Decanteru. Ceo svet je pričao o ovom vinu, a i danas se traži flaša više, iako već ima status arhivskog vina.

Potražnja za ovim vinima u kontinuitetu raste, a količine su i dalje ograničene!

Stari Podrum VINA

Moć i snaga Plantaža

Vina iz linije Stari podrum svojim uspehom pokazala su moć i snagu Plantaža, kao i potencijal crnogorskog podneblja. Plantaže su ponosne na njihov uspeh. Sve to nije slučajno, već je rezultat ulaganja u vrhunski proizvod. Planiranjem, selekcijom i dugotrajnim, pažljivim radom potvrđen je kvalitet i potencijal koji su prepoznali potrošači ne samo u Crnoj Gori i zemljama regiona, već i širom sveta.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: PLANTAŽE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije