Michelin plocice Bela Reka
29.02.2024 Restoran

Uručene Michelin pločice za 2024. godinu

Najnoviji Michelin Vodič za Beograd za 2024. godinu, najavljen u decembru, na listi ima pet novih ugostiteljskih objekata, što je ukupan broj podiglo na čak 22 preporučena restorana.

Predstavnici METRO Cash & Carry Srbija ove godine su posetili sve restorane iz Vodiča i uručili čuvene Michelin pločice, koje su svojevrstan znak kvaliteta, raznolikosti i kreativnosti hrane i usluga, koje ovi restorani nude.

„Treću godinu za redom selekcija Michelin Vodiča za Beograd beleži porast broja prepoznatih i izabranih restorana, što je pokazatelj pozitivnog trenda razvoja kvaliteta i raznolikosti domaćeg ugostiteljstva i srpske gastronomske scene. METRO, kao veletrgovac i partner Michelin Vodiča, sa izuzetnim ponosom neguje partnerstva sa svojim profesionalnim kupcima, među kojima su prepoznati restorani u Beogradu. Naravno, pored ponosa osećamo i izuzetnu odgovornost da sva partnerstva budu primer kako da, kao pravi veletrgovac, održivo i dugoročno snabdevamo i kroz asortiman i usluge podržavamo HoReCa sektor. Pažljivo praćenje potreba ugostitelja u Srbiji pomaže da se jasno prepozna i definiše naša ponuda koja će uvek pružati domaće i svetske proizvode, treninge i usluge – na najvišem nivou i u skladu sa onim što ugostiteljima zaista treba, rekao je André Rinnensland, generalni direktor kompanije METRO Cash & Carry Srbija.

Michelin plocice Salon 1905

Milica Aleksić i Miša Aljehin, Salon 1905

5 novih restorana dobilo čuveno Michelin vodič priznanje

Da podsetimo, u Michelin Vodiču za Beograd za 2024. godinu nalaze se Istok, Pinot, Klub Književnika by Branko Kisić, Na Ćošku i L’Adresse – kao pet novoizabranih restorana, od kojih je Istok dobio i oznaku Bib Gourmand, koja označava odličan kvalitet po odličnoj ceni.
Pored novih restorana u selekciji, tu su i objekti čiji je kvalitet bio prepoznat i tokom prethodne dve godine, koliko postoji Michelin Vodič za Beograd. Među njima su:

 1. SkyLounge
 2. Metropolitan Grill
 3. Twenty Two
 4. Bela Reka
 5. Comunale Caffè e Cucina
 6. Ebisu
 7. Enso
 8. Gušti mora
 9. Homa
 10. Iva New Balkan Cuisine
 11. JaM
 12. Langouste
 13. Legat 1903
 14. Magellan
 15. Mezestoran Dvorište
 16. Salon 1905 i
 17. The Square

Restoran Bela Reka se i dalje pohvaljuje zbog posvećenosti održivosti, sa posebnim akcentom na upotrebu lokalnih proizvoda i očuvanje tradicije.

Michelin plocice Magellan

André Rinnensland i tim restorana Magellan

Predstavnici kompanije METRO Cash & Carry Srbija su tokom poseta restoranima izrazili želju da lokalna gastronomska scena nastavi da se razvija, kao i da svi do sada prepoznati restorani nastave sa inovacijama i negovanjem kvaliteta gastronomske ponude i ugostiteljskih usluga u Srbiji.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: METRO Cash & Carry

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije