Metropol MIchelin masterklas
19.01.2024 Chef

Michelin Masterclass održan u hotelu Metropol

Prvi Michelin Masterclass je održan u restoranu Twenty Two, koji se nalazi na 10. spratu kultnog hotela Metropol Palace u Beogradu.

Metropol MIchelin masterklas 1

U čast trogodišnjice Michelinovog vodiča u Srbiji

Michelinov vodič koji je već tri godine prisutan u Srbiji okupio je ugledne chefove Kjaru Pavan i Frančeska Bruta koji su svoju stručnost i strast prema gastronomiji preneli u srpsku kulinarsku zajednicu. Događaj je pružio dan saradnje i istraživanja, dok su kuvari radili zajedno kako bi stvorili izvanredno iskustvo u restoranu za sve prisutne.

Hotel Metropol MIchelin masterklas

Meni inženjerstvo u hotelu Metropol

Sesija inženjeringa menija pod nazivom „O  meni inženjerstvu“ odvela je učesnike na putovanje u srce Beograda, gde su otkrili detalje i preciznost u izradi menija iz ugla profesionalaca iz italijanskog dvojca iz italijanskih restorana sa zvezdicama. Ova pronicljiva sesija imala je za cilj da uzdigne kulinarski pejzaž u Srbiji i inspiriše kuvare da teže izvrsnosti u svom zanatu.

Metropol MIchelin masterklas 3

„Ovaj masterklas je više od skupa; to je proslava kulinarskog umeća i svedočanstvo živahnosti srpske gastronomske scene. Uzbuđeni smo što smo okupili kuvare koji su dobili Michelin preporuke za nezaboravan dan saradnje, istraživanja i gastronomskog užitka“, prokomentarisali su iz Michelinovog vodiča.

PROČITAJTE JOŠ: Chef Nedeljko Jerković: “Mora i ta Michelinova zvezdica da se dogodi”

Metropol MIchelin masterklas 5

Kulminacija dana bila je jedinstvena trpeza u kojoj su jela pripremljena tokom Masterklasa probana u dobrom društvu kolega kuvara, uz negovanje osećaja prijateljstva i postavljajući osnovu za srpsku kulinarsku scenu da pretenduje na željenu Michelinovu zvezdicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije