
Vreme je za promene: Michelinov vodič za Generaciju Z
Michelinov vodič suočava se sa pravim izazovom, kako privući pažnju Generacije Z. Iako decenijama unazad važi za renomirani gastronomski vodič, Mic...
pročitaj jošPrvi Michelin Masterclass je održan u restoranu Twenty Two, koji se nalazi na 10. spratu kultnog hotela Metropol Palace u Beogradu.
Michelinov vodič koji je već tri godine prisutan u Srbiji okupio je ugledne chefove Kjaru Pavan i Frančeska Bruta koji su svoju stručnost i strast prema gastronomiji preneli u srpsku kulinarsku zajednicu. Događaj je pružio dan saradnje i istraživanja, dok su kuvari radili zajedno kako bi stvorili izvanredno iskustvo u restoranu za sve prisutne.
Sesija inženjeringa menija pod nazivom „O meni inženjerstvu“ odvela je učesnike na putovanje u srce Beograda, gde su otkrili detalje i preciznost u izradi menija iz ugla profesionalaca iz italijanskog dvojca iz italijanskih restorana sa zvezdicama. Ova pronicljiva sesija imala je za cilj da uzdigne kulinarski pejzaž u Srbiji i inspiriše kuvare da teže izvrsnosti u svom zanatu.
„Ovaj masterklas je više od skupa; to je proslava kulinarskog umeća i svedočanstvo živahnosti srpske gastronomske scene. Uzbuđeni smo što smo okupili kuvare koji su dobili Michelin preporuke za nezaboravan dan saradnje, istraživanja i gastronomskog užitka“, prokomentarisali su iz Michelinovog vodiča.
PROČITAJTE JOŠ: Chef Nedeljko Jerković: “Mora i ta Michelinova zvezdica da se dogodi”
Kulminacija dana bila je jedinstvena trpeza u kojoj su jela pripremljena tokom Masterklasa probana u dobrom društvu kolega kuvara, uz negovanje osećaja prijateljstva i postavljajući osnovu za srpsku kulinarsku scenu da pretenduje na željenu Michelinovu zvezdicu.
Kristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i mar...
pročitaj jošRestoran Gordona Remzija u Londonu ostao je bez više od 2.000 funti tokom jedne sedmice. Naime, gotovo 500 figura maneki-neko mačaka nestalo je iz ...
pročitaj jošDa li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj još