Michelinov chef Alain Ducasse ovako priprema Sen Žak školjke
Chef Alain Ducasse nije samo sinonim za haute cuisine, njegovo kuvanje obuhvata različite formate, ne zanemarujući francusku instituciju bistroa. N...
pročitaj jošPrvi Michelin Masterclass je održan u restoranu Twenty Two, koji se nalazi na 10. spratu kultnog hotela Metropol Palace u Beogradu.
Michelinov vodič koji je već tri godine prisutan u Srbiji okupio je ugledne chefove Kjaru Pavan i Frančeska Bruta koji su svoju stručnost i strast prema gastronomiji preneli u srpsku kulinarsku zajednicu. Događaj je pružio dan saradnje i istraživanja, dok su kuvari radili zajedno kako bi stvorili izvanredno iskustvo u restoranu za sve prisutne.
Sesija inženjeringa menija pod nazivom „O meni inženjerstvu“ odvela je učesnike na putovanje u srce Beograda, gde su otkrili detalje i preciznost u izradi menija iz ugla profesionalaca iz italijanskog dvojca iz italijanskih restorana sa zvezdicama. Ova pronicljiva sesija imala je za cilj da uzdigne kulinarski pejzaž u Srbiji i inspiriše kuvare da teže izvrsnosti u svom zanatu.
„Ovaj masterklas je više od skupa; to je proslava kulinarskog umeća i svedočanstvo živahnosti srpske gastronomske scene. Uzbuđeni smo što smo okupili kuvare koji su dobili Michelin preporuke za nezaboravan dan saradnje, istraživanja i gastronomskog užitka“, prokomentarisali su iz Michelinovog vodiča.
PROČITAJTE JOŠ: Chef Nedeljko Jerković: “Mora i ta Michelinova zvezdica da se dogodi”
Kulminacija dana bila je jedinstvena trpeza u kojoj su jela pripremljena tokom Masterklasa probana u dobrom društvu kolega kuvara, uz negovanje osećaja prijateljstva i postavljajući osnovu za srpsku kulinarsku scenu da pretenduje na željenu Michelinovu zvezdicu.
Pastry chef restorana Faro Dunja Lukić je nakon završenog fakulteta u Moskvi, odlučila da poslastičarstvo bude njena profesija. Uspešno je završila...
pročitaj jošNetflix priprema pravu poslasticu za sve ljubitelje gastronomije. Naime, nedavno je povrđeno da ovaj najpopularniji streaming servis počinje sniman...
pročitaj jošJelisaveta Stanojević, trećeplasirana na takmičenju za najboljeg sommeliera Srbije, otkriva kako se profesorica jezika i književnosti, našla i snaš...
pročitaj još