![Cafe Bar Restoran 069 naslovna front](https://cafebarrestoran.rs/wp-content/uploads/2024/07/Cafe-Bar-Restoran-069-naslovna-front-370x280.jpg)
Predstavljamo: Magazin Cafe Bar & Restoran za jul i avgust
Pred vama je novi, julski, broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora,...
pročitaj jošPrvi Michelin Masterclass je održan u restoranu Twenty Two, koji se nalazi na 10. spratu kultnog hotela Metropol Palace u Beogradu.
Michelinov vodič koji je već tri godine prisutan u Srbiji okupio je ugledne chefove Kjaru Pavan i Frančeska Bruta koji su svoju stručnost i strast prema gastronomiji preneli u srpsku kulinarsku zajednicu. Događaj je pružio dan saradnje i istraživanja, dok su kuvari radili zajedno kako bi stvorili izvanredno iskustvo u restoranu za sve prisutne.
Sesija inženjeringa menija pod nazivom „O meni inženjerstvu“ odvela je učesnike na putovanje u srce Beograda, gde su otkrili detalje i preciznost u izradi menija iz ugla profesionalaca iz italijanskog dvojca iz italijanskih restorana sa zvezdicama. Ova pronicljiva sesija imala je za cilj da uzdigne kulinarski pejzaž u Srbiji i inspiriše kuvare da teže izvrsnosti u svom zanatu.
„Ovaj masterklas je više od skupa; to je proslava kulinarskog umeća i svedočanstvo živahnosti srpske gastronomske scene. Uzbuđeni smo što smo okupili kuvare koji su dobili Michelin preporuke za nezaboravan dan saradnje, istraživanja i gastronomskog užitka“, prokomentarisali su iz Michelinovog vodiča.
PROČITAJTE JOŠ: Chef Nedeljko Jerković: “Mora i ta Michelinova zvezdica da se dogodi”
Kulminacija dana bila je jedinstvena trpeza u kojoj su jela pripremljena tokom Masterklasa probana u dobrom društvu kolega kuvara, uz negovanje osećaja prijateljstva i postavljajući osnovu za srpsku kulinarsku scenu da pretenduje na željenu Michelinovu zvezdicu.
Chef Pim Tecamuanvivit je zaobilaznim putem ušla u profesionalni svet gastronomije. Dokazala se kao uspešan food writer dok je radila za New York T...
pročitaj jošJan Proot, pastry chef i čokolater, od početka karijere gaji strast prema čokoladi i poslasticama. Upravo to je i njegov glavni pokretač u radu. Na...
pročitaj jošChef Perry Bateman nas uvodi u čarobni svet havajske kuhinje čija je glavna zvezda činija izobilja pod nazivom poke. Sama reč poke označava poprečn...
pročitaj još