Robot konobar u Tuzli glavna
18.01.2024 Horeca oprema

Konobari roboti više nisu čudo u Bosni: Nakon Dervente, sada i u Tuzli

Konobari roboti proizvedeni u Kini, više nisu ništa neobično u Bosni i Hercegovini. U jednom restoranu u Derventi „zaposlena“ su dva konobara robota koji uslužuju goste. Ovi roboti olakšavaju posao osoblju restorana tako što gostima donose narudžbe, ali i odnose prljavo posuđe.

Robot konobar restoran Tuzla

Konobari roboti se koriste za transport hrane i odnošenje prljavog posuđa

„Godinama unazad naš restoran je jedno od omiljenih mesta svim Dervenćanima i to je bio jedan od razloga zašto smo se odlučili na ovaj korak. Renoviranjem i proširenjem kapaciteta restorana naš objekat broji oko 200 sedećih mesta. Pored samog ambijenta, veliku pažnju smo posvetili i povećanju kvaliteta usluge u našem restoranu. Zbog toga smo se odlučili za uvođenje veštačke inteligencije uz pomoć dva robota konobara. Njihova osnovna svrha je transport hrane, pića i posuđa što uveliko olakšava i smanjuje posao ostalom osoblju“, rekla je za bosanske medije Maja Vračević, rukovodilac marketing službe Kort marketa u čijem sklopu se nalazi i restoran Kort Caffe.

Konobari roboti (još uvek) ne očekuju bakšiš

Odnedavno, roboti konobari rade i u restoranu Saranda. Vlasnici poznatog tuzlanskog restorana su nabavili isti model robota, poput onog u Derventi. U praksi, njihov osnovni posao jeste da donose narudžbe gostima i odnose prljavo posuđe, a njihovim korišćenjem trebao bi se olakšati i smanjiti obim posla ostalom osoblju. Robot ima više nivoa za posluživanje što povećava produktivnost i brzinu usluge u restoranu.

PROČITAJTE JOŠ: Vino ne prodaje samo vinska karta. Vaš adut je konobar!

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: INSTAGRAM

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije