Tradicionala 2025 naslovna
04.06.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Mali hrast, Avalica i Kod Rajka

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025

Cafe Bar & Restoran Tradicija restorani

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

10. PEČENJARA „MALI HRAST“
1300 kaplara 107, Aranđelovac
Radno vreme: 10.00-21.00

Pecenjara Mali hrast

Legenda ili mit? S druge strane, brojni posetioci svedoče da je najbolje praseće pečenje u Malom Hrastu živa istina.

  • Praseće pečenje
  • Jagnjeće pečenje
  • Dimljeni vrat
  • Vešalica
  • Šopska salata sa domaćim paradajzom
  • Kupus salata
  • Palačinke sa domaćim džemom od kajsija

11. RESTORAN „AVALICA“
Ljutice Bogdana 24, Beograd
Radno vreme: 09.00-00.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AVALICA (@___avalica___)

Legenda srpske gastronomije, chef Stambol Geštamov priprema bisere nacionalne kuhinje prepoznatljivih ukusa.

  • Gibanica
  • Brizle
  • Teleća glava u škembetu
  • Teletina i jagnjetina pod sačem
  • Juneći obrazi u sosu
  • Sarma
  • Petrov šnit i orasnice

12. KAFANA „KOD RAJKA“
Kopitareva bb, Niš
Radno vreme: 10.00-00.00

Kod Rajka

Sinonim za nišku kafanu, Kod Rajka služi sjajne gurmanluke nacionalne kuhinje u starogradskom ambijentu, nalik onom s početka XX veka.

  • Jagnjeća čorba
  • Mućkalica
  • Juneći ribić
  • Juneći repovi
  • Butkica
  • Rebarca u kajmaku
  • Rajkovi ćevapi

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Moja čaršija 007, Skadarlija, Gradska meana

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije