26.03.2023 Chef

Gala večere u režiji najboljih svetskih i domaćih chefova na Weekend Food Festivalu

Središte svetske kulinarske scene od 14. do 16. aprila se seli u Rovinj, gde će vodeći svetski i domaći chefovi u sklopu Weekend Food Festivala zaintrigirati nepca posetilaca na gala večerama u prostorima nagrađivanih rovinjskih restorana.

Jeffrey J Vella

Svetski chefovi pripremaju tematske večere

Karime Lopez i Takahiko Taka Kondo iz Osterije Guči Masima Boture, Rikard Kamarena, Žoao Oliveira, David Žefran, Igor Jagodić, te naš Vanja Puškar će pripremati tematske večere inspirisane vlastitim iskustvima, ali i lokalnim  namirnicama. Ovim renomiranim chefovima pridružiće se prva liga hrvatske gastronomske scene koju čine Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey J Vella, Bruno Vokal, Tea Mamut, Maša Salopek, Marina Gaši, Saša Pribičević i Luka Pavić.

Rikard Kamarena

Šef Rikard Kamarena kuva u petak

Najbolji svetski i domaći chefovi udružiće snage na gala večerama u restoranima Maistre, generalnog sponzora i partnera Festivala. U četvrtak, veče pre službenog početka Festivala, u restoranu Cap Aureo održaće se večera „The best of Croatia“, koju će hrvatski šefovi pripremati za međunarodne goste, gastro stručnjake, novinare i chefove. U petak će se održati večera Pescador u restoranu Adriatic, gde će jela priprema Rikard Kamarena, čiji restoran u Valensiji nosi dve Michelinove zvezdice, uz Marinu Gaši iz restorana Marina i Sašu Pribičevića iz rovinjskog restorana Tekka,  a za deserte će biti zadužen nova snaga poslastičarstva Luka Pavić.

Hrvoje Kroflin

Subota je rezervisana za čak tri uzbudljiva gastronomska putovanja

“La Dolce Vita” u rovinjski Cap Aureo dašak Italije će doneti chefovi iz Guči Osterije Masima Boture, Karime Lopez i Takahiko Taka Kondo, a poslastice će priprema Tea Mamut. U restoranu Adriatic maštoviti chefovski trio Žoao Oliveira iz restorana Vista, Hrvoje Kroflin iz restorana Mano2 i David Žefran iz slovenačkog restorana Milka će spojiti more i kopno kroz tematsku večeru „Mare e monti“, dok će restoran Wine Vault hotela Monte Mullini ugostiti mladog hrvatskog chefa iz restorana Nebo Denija Srdoča, slovenačkog chefa Igora Jagodicu iz ljubljanskog restorana Strelac te našeg chefa Vanju Puškara. Ulaznice za ova jedinstvena gastro iskustva već su u prodaji, a više informacija pronađite na www.weekendfoodfestival.com. 

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: WEEKEND FOOD FESTIVAL ROVINJ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije