Izbor tradicionala 2025
27.11.2024 Restoran

Još 3 restorana u Izboru za najbolje restorane sa tradicionalnim jelima

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.

Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

tradicionala 2025

Freepik/KamranAydinov

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Tradicionala 2025 – Izbor za najbolje restorane sa tradicionalim jelima Srbije

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

97. AMBAR
Karađorđeva 2, Beton hala, Beograd
Radno vreme: 09.00-00.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ambar Belgrade (@ambar_belgrade)


U ovom restoranu obrađuju balkansku kuhinju uz moderan pristup i slobodnu interpretaciju jela, što donosi fuziju ukusa. Veći deo jela se servira u manjim porcijama što daje mogućnost degustacije više različitih specijaliteta.

  • Domaća punjena lepinja
  • Šumadijske suve šljive
  • Juneća supa sa knedlama
  • Manastirska piletina
  • Jagnjeće ćuftice
  • Zapečeni karfiol
  • Krempita

98. JORGOVAN
Ridan bb, Golubac
Radno vreme: 09.00-21.00


Na obali Dunava u blizini tvrđave Golubački grad smestio se ovaj restoran koji privlači goste gastro ponudom. Bogati meni je prepun ribljih specijaliteta koji prijaju uz pogled na predivni Dunav.

  • Ridan pogača
  • Grilovani miročki sir
  • Riblja čorba
  • Svinjski file na kajmaku
  • Kečiga na žaru
  • Jesetra na “naš način”
  • Jorgovan palačinke

99. ČARDA ZLATNA KRUNA
Ive Lole Ribara bb, Apatin
Radno vreme: 06.00-23.30

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Popovic (@zlatnakrunasd)


Stogodišnja ugostiteljska tradicija porodice Višekruna je sačuvala tradiciju i čar poznatih dunavskih čardi. Pored restorana u ponudi su usluge smeštaja kapaciteta od 20 ležaja.

  • Dimljena marinirana riba
  • Riblja čorba od filiranog soma
  • Riblji paprikaši
  • Špikovani šaran na roštilju
  • Štuka na roštilju
  • Špikovani šaran
  • Palačinke

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor trajale su do novembra meseca 2024, a zatim vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci ovog portala određujete koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina.

Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

FOTO: Freepik/freepic.diller

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije