Tradicionala 2025
20.06.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Suvenir, Kovač i Plava ruža

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025

Tradicionala 2025_ Izbor za najbolje restorane – Moja čaršija 007, Skadralija, Gradska meana

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

25. RESTORAN „SUVENIR“
Ribarsko ostrvo bb, Novi Sad
Radno vreme: 08.00-23.45

Nezaboravno putovanje kroz autentične ukuse Srbije nudi jelovnik restorana Suvenir, dok panoramski pogled na Dunav upotpunjuje užitak za stolom.

  • Popara sa zlatarskim kajmakom i sirom
  • Domaća sarma sa ječmom i suvim mesom
  • Dimljeni šaran na podvarku
  • Zapečena butkica sa sosom od rena na podvarku
  • Teleća potkolenica sa pireom od dimljenog celera
  • Bajadera od svinjskog paufleka
  • Domaća baklava sa orasima, orasnice i urmašice

26. RESTORAN „KOVAČ“
Bulevar oslobođenja 221, Beograd
Radno vreme: 12.00-01.00

Evo kakvo uživanje vas očekuje u 10 NAJBOLJIH HOTELA NA SVETU

Jedno od retkih mesta koje je uspelo da sačuva iskreni kafanski duh. Menijem dominiraju jela tradicionalne srpske kuhinje – proja, domaći sir, kajmak i pršut.

  • Bela krem čorba
  • Srpski miks roštilj
  • Pohovani gurmanski stek
  • Rebra ispod sača sa krompirom na kajmaku i renu
  • Pastrmka na žaru
  • Krempita
  • Orasnice

27. RESTORAN „PLAVA RUŽA“
Dunavska obala bb, Apatin
Radno vreme: 10.00-23.00

Restoran koji više od 15 godina privlači goste širom Srbije u potrazi za specijalitetima koji se mogu pronaći u ovom delu Evrope.

  • Premium plata
  • Riblja čorba
  • Karpačo od dimljene štuke
  • Som, šaran i smuđ na žaru
  • Juneći obrazi u sosu od vina
  • Zapečena butkica
  • Pita od jabuka sa bademima i sladoledom

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Kod deda Stavre, Pečenjara MB, Era srpska kuća

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije