Izbor za najbolji restoran tradicionalnih i autentičnih jela Srbije -Tradicionala 2025
Tradicionala 2025– Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije organizuje Cafe Bar & Restoran kako bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji.
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.
Tradicionala 2025 – izbor za najbolje restorane tradicionalne kuhinje
Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
61. KOD PIROĆANCA
Vuka Karadžića 5, Pirot
Radno vreme: 09.00-23.00
Mesto za prave hedoniste koji znaju da uživaju u hrani i južnjačkim specijalitetima koji se ovde priremaju od probranih namirnica i po tradicionalnim recepturama.
Đubek i vruća lepinja
Prženija, uštipci
Teleća čorba
Sarmice od vinovog lišća
Punjene suve paprike
Ovčija pljeskavica u skrami
Palačinke sa džemom od šipurka
62. JEDITE KOD SVIRCA
Lenjinova 7, Ruma
Radno vreme: 10.00-18.00
Sa tradicijom od 1968. godine Župan je i dalje mesto koje nudi vrhunske specijalitete i ukuse domaće kuhinje.
Podvarak sa svinjetinom
Rtanjska jagnjetina
Lovačka kobasica od divljači
Goveđi repovi
Svinjski pauflek
Rolnice u sosu od bundeve
Ljubavne palačinke
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.