04.09.2024 Restoran

Izbor za najbolji restoran tradicionalnih i autentičnih jela Srbije -Tradicionala 2025

Tradicionala 2025 – Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije organizuje Cafe Bar & Restoran kako bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji.

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.

Tradicionala 2025 – izbor za najbolje restorane tradicionalne kuhinje

Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

tradicionala 2025

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

61. KOD PIROĆANCA
Vuka Karadžića 5, Pirot
Radno vreme: 09.00-23.00

@lule_eats Nema šta nismo jeli u restoranu Kod Piroćanca ! #gdenarucak #pirot #rostilj #domacahrana #luleeats #restorani #restoran #rucak ♬ original sound – Luka Rosandic

Mesto za prave hedoniste koji znaju da uživaju u hrani i južnjačkim specijalitetima koji se ovde priremaju od probranih namirnica i po tradicionalnim recepturama.

  • Đubek i vruća lepinja
  • Prženija, uštipci
  • Teleća čorba
  • Sarmice od vinovog lišća
  • Punjene suve paprike
  • Ovčija pljeskavica u skrami
  • Palačinke sa džemom od šipurka

62. JEDITE KOD SVIRCA
Lenjinova 7, Ruma
Radno vreme: 10.00-18.00


Ovde se osećate kao da dolazite u posetu prijateljima, a poznate ukuse domaće kuhinje pripremaju sa posebnim začinom – iznenađenjem.

  • Potaž od vrganja
  • Dimljena pastrmka
  • Juneći repovi
  • Junetina ispod sača
  • Teleći pauflek ispod sača
  • Klatimir
  • Bundevara, pita sa višnjama, baklava

63. RESTORAN ŽUPAN
Jabukar 1, Sokobanja
Radno vreme: 08.00-22.00

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ŽUPAN restoran (@zupan_restoran)

Sa tradicijom od 1968. godine Župan je i dalje mesto koje nudi vrhunske specijalitete i ukuse domaće kuhinje.

  • Podvarak sa svinjetinom
  • Rtanjska jagnjetina
  • Lovačka kobasica od divljači
  • Goveđi repovi
  • Svinjski pauflek
  • Rolnice u sosu od bundeve
  • Ljubavne palačinke

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.


Slične teme:
Restoran Kod deda Stavre: Mesto za tradicionalna jela u modernom ruhu i apsolutni užitak
Tradicionala 2025: Restoran Stari Žabar, Dva jelena i Vinska kuća Erdevik


AUTOR: Nataša Stevanović

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Freepik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije