
I Stevan Sremac je sedeo pod lipom niške kafane Marger, koja sada ponovo radi
Niš je bogatiji za još jedan, dobro poznati, ugostiteljski objekat. Naime, nakon nekoliko godina pauze usled pandemije korona virusa, ponovo radi š...
pročitaj jošTradicionala 2025 – Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije organizuje Cafe Bar & Restoran kako bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje. Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji.
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji.
Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
61. KOD PIROĆANCA
Vuka Karadžića 5, Pirot
Radno vreme: 09.00-23.00
@lule_eats Nema šta nismo jeli u restoranu Kod Piroćanca ! #gdenarucak #pirot #rostilj #domacahrana #luleeats #restorani #restoran #rucak ♬ original sound – Luka Rosandic
Mesto za prave hedoniste koji znaju da uživaju u hrani i južnjačkim specijalitetima koji se ovde priremaju od probranih namirnica i po tradicionalnim recepturama.
62. JEDITE KOD SVIRCA
Lenjinova 7, Ruma
Radno vreme: 10.00-18.00
View this post on Instagram
Ovde se osećate kao da dolazite u posetu prijateljima, a poznate ukuse domaće kuhinje pripremaju sa posebnim začinom – iznenađenjem.
63. RESTORAN ŽUPAN
Jabukar 1, Sokobanja
Radno vreme: 08.00-22.00
View this post on Instagram
Sa tradicijom od 1968. godine Župan je i dalje mesto koje nudi vrhunske specijalitete i ukuse domaće kuhinje.
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Slične teme:
Restoran Kod deda Stavre: Mesto za tradicionalna jela u modernom ruhu i apsolutni užitak
Tradicionala 2025: Restoran Stari Žabar, Dva jelena i Vinska kuća Erdevik
Priča KRILCA I PIVCE počinje 2016. kada je u Nišu, bastionu roštilja, krenula da se realizuje jedna jedinstvena biznis ideja: napraviti mesto koje ...
pročitaj jošStevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj jošDobro osmišljen jelovnik ne samo da optimizuje troškove i povećava profit, već i unapređuje ukupno iskustvo gostiju u objektu. Pravljenje jelovnika...
pročitaj još