vino prokupac flaša i čaša
25.10.2022 Chef

Udruženje somelijera Srbije od 27. do 29. 10. okuplja najbolje somelijere iz 13 zemalja

Udruženje somelijera Srbije – SERSA, od 27. do 29. oktobra u beogradskom hotelu Hyatt Regency, okuplja najbolje somelijere 13 zemalja Balkana. Pored njih, u Beograd stižu i kolege iz devet evropskih zemalja – Švedske, Nemačke, Poljske, Austrije, Francuske, Finske, Estonije, Norveške i Danske.

somelijer vino

Balkan Sommelier Challenge – Open Balkan 2022

Ovi mladi ljudi pokazaće svoje znanje i ugostiteljske veštine, sa ciljem osvajanja prestižne titule za najboljeg somelijera Balkana, upravo na takmičenju Balkan Sommelier Challenge – Open Balkan 2022, navedeno je u saopštenju.
Tokom trodnevnog događaja, koji Udruženje Somelijera Srbije organizuje po drugi put, više od 50 stranih gostiju imaće priliku da se sa Srbijom upozna već prvog dana, na Reviji srpskih vina i rakija. Tom prilikom će im naši vinari i proizvođači rakija predstaviti srpski teroar pretočen u boce – dodaje se. Drugi dan je rezervisan za kvalifikacije takmičara i polufinale. Međunarodne sudije iz osam zemalja – Nemačke, Belgije, Letonije, Švedske, Austrije, Islanda, Španije i Estonije, već su pripremile raznovrsne i maštovite takmičarske zadatke.
„Priželjkujemo da se u finalu nađu srpski predstavnici – Dragiša Damljanović i Đorđe Matić, a da li će balkansko somelijersko zlato još jednom ostati u Srbiji, znaće se 29. oktobra, od 16 sati „, navode iz Udruženja.
Generalni pokrovitelj drugog takmičenja Balkan Sommelier Challenge – OPEN BALKAN 2022 je Telekom Srbija.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije