Sersa Takmičenje 2
10.11.2023 Drink

SERSA vas poziva: Srbija sutra dobija najboljeg somelijera za 2023.

Takmičenje za najboljeg somelijera Srbije, održaće se deveti put u organizaciji Udruženja somelijera Srbije (SERSA), u hotelu Hyatt Regency Belgrade, gde u 9 časova počinju kvalifikacije prijavljenih kandidata.

U finalu će publika imati priliku da vidi troje najboljih

Njih 11 mladića i devojaka spremno je da pokaže svoje vinsko znanje i veštine, kako bi se plasirali u polufinale takmičenja, u kom ih čekaju brojni izazovni zadaci koje će ocenjivati domaće sudije. U finalu, sa početkom u 16.30 časova u Hajatovoj sali Elingtons, publika će imati prilike da uživo na bini gleda tri najbolja takmičara, a ko će od njih zameniti aktuelnog šampiona Srbije, Ivana Nikolića, saznaćemo istog dana, u 19.30.
Ulaz za sve posetioce je besplatan, a prijava se može izvršiti na [email protected].

Sersa Takmičenje somelijer

SERSA, prvih 20 godina

Za dvadeset godina SERSA je organizovala osam takmičenja za najboljeg somelijera Srbije i tri nacionalna takmičenja somelijera u poznavanju penušavih vina, a začetnik je i Balkan Sommelier Challenge – takmičenja za najboljeg somelijera Balkana, koje se oba puta – 2018. i 2022. godine – održalo u Beogradu, i na kom su se okupili najbolji somelijeri 26 zemalja, ne samo balkanskih, već i mnogih evropskih. Organizovali su i Takmičenje mladih somelijera Srbije 2021, koje je u osnovi nacionalno takmičenje za mlade do 30 godina, isključivo u poznavanju naših sorti vinove loze, naših vina, naše istorije i naše gastronomije.

Sersa Takmičenje 1

Punopravni član Međunarodnog udruženja somelijera – ASI

Godine 2008. Udruženje somelijera postalo je punopravni član Međunarodnog udruženja somelijera – ASI i od tada je redovni učesnik skupštinskih zasedanja i takmičenja pod pokroviteljstvom ASI, kako na evropskom, tako i na svetskom nivou. SERSA je pružila podršku osnivanju Udruženja somelijera Vojvodine, Asocijacije somelijera Šumadije, Udruženja somelijera Zlatiborskog okruga i Udruženja somelijera jugoistočne Srbije.

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SERSA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije