Tradicionala 2025
30.06.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Izbor za najbolje restorane – Zlatar, Bela Reka, pečenjara Kod Brana

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli očuvanje srpske kuhinje, Cafe Bar & Restoran organizuje

Izbor za najbolje restorane koji služe tradicionalna i autentična jela Srbije
Tradicionala 2025

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju naše redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

31. RESTORAN „ZLATAR“
Preradovićeva 9a, Beograd
Radno vreme: 09.00-23.00

Dugogodišnjom tradicijom i vrhunskom uslugom, danas važi za malo carstvo sačuvanih specijaliteta srpske kuhinje.

  • Pita od heljde
  • Jagnjeća srpska čorba
  • Šareni čorbasti pasulj sa mesom
  • Punjene paprike
  • Šurena jaretina u mleku
  • Brizle na žaru, ribić u kajmaku
  • Suva pita sa orasima, tufahije

32. RESTORAN „BELA REKA“
Tošin bunar 179, Beograd
Radno vreme: 08.00-23.45

Nacionalni restoran Bela Reka

Mesto na kom će recepte naših baka poslužiti na način dostojan preporuke Michelinovog vodiča.

  • Homoljski doručak
  • Rolnica punjena butkicom u sosu od vrganja
  • Svinjska rebarca sa sosom od pečene paprike i kajmaka
  • Jaretina ispod sača
  • Rolovani svinjski vrat punjen sirom
  • Punjena homoljska kobasica
  • Torta sa orasima

33. PEČENJARA „KOD BRANA“
Bul. oslobodilaca Čačka 64, Čačak
Radno vreme: 07.00-22.00

Pecenjara Kod Brana - pecenje na ovalima

Kvalitetno meso ispečeno na majstorski, može se reći, umetnički način uvek možete pronaći na ovom mestu.

  • Domaća lepinja
  • Jagnjeće sarmice
  • Praseće pečenje
  • Mlada jagnjetina sa ražnja
  • Teleća čorba
  • Pljeskavica sa kajmakom
  • Baklava, palačinke

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije