tradicionala 2025
14.09.2024 Restoran

Tradicionala 2025: Koji restoran će pobediti u izboru za najbolja tradicionalna jela domaće kuhinje?

Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji.

Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.

Tradicionala 2025 – najbolji restorani nacionalne kuhinje

PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.

U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.

67. ETNO SELO-RESTORAN AZBUKA
Vuka Karadžića 14, Tršić
Radno vreme: 00.00-24.00

Izgrađen isključivo od tradicionalnih materijala tako da se idealno uklopi u netaknutu prirodu Podrinja, Azbuka gostima nudi bogat izbor jela tradicionalne kuhinje.

  • Kulen od mangulice i ujakovi čvarci
  • Ujnina savijača
  • Kokošija supa
  • Pohovane paprike
  • Svadbarski kupus
  • Hleb i teletina ili jaretina ispod sača
  • Vanilice, pita sa grožđem

68. PLATANI – KOD LAZE
Birčaninova 149, Valjevo
Radno vreme: 06.00-00.00

U duhu tipičnom za restorane tradicionalne srpske kuhnje, koji goste dočekuje sa toplom dobrodošlicom, boljem uživanju u jelima poznatih ukusa doprinosi nezaboravan pogled na velelepne platane.

  • Červiš
  • Špikovana glava
  • Kafanska čorba
  • Pljeskavica
  • Valjevska šnicla
  • Pečenje, jagnjetina i teletina ispod sača
  • Orasnice

69. KOD ĆIRIMIDŽIJE
Kruševica bb, Vlasotince
Radno vreme: 10.00-23

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kod Cirimidzije (@kod_cirimidzije)

Mali restoran sa tradicijom preko 40 godina, u kojem se može jesti odlična riba i popiti kvalitetno vino.

  • Kačkavalj sa roštilja
  • Riblja pašteta
  • Riblja čorba
  • Rečna riba
  • Pržene lignje
  • Salata od krompira
  • Pita s višnjama

∴∴∴∴∴∴∴∴

Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.

AUTOR: Nataša Stevanović

IZVOR: Cafe Bar & Restoran

FOTO: Freepik/KamranAydinov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije