Ne smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji.
Svako ko je bar jednom imao prilike da pročita magazin Cafe Bar & Restoran, zna da pratimo sve što se dešava u svetskoj i domaćoj gastronomiji. Da predstavljamo inostrane restorane, zatim domaće restorane sa internacionalnim jelovnicima drugih zemalja, ne zapostavljajući restorane i chefove koji neguju domaću kuhinju. Ta simbioza ukusa i različitosti uvek iznedri novi kvalitet, i to je dobro. No, nikako ne smemo zaboraviti ko smo i odakle smo.
Tradicionala 2025 – najbolji restorani nacionalne kuhinje
PRAVILA ZA UČESTVOVANJE u ovom izboru su jednostavna i jedini uslov je da 80% ponude vašeg restorana čine tradicionalna jela. Na e-mail adresu [email protected], uz naznaku “Za Tradicionalu”, pošaljite prijavu za izbor uz propratni materijal u vidu logotipa restorana, vaš izbor jela iz jelovnika po kojima vas gosti prepoznaju, kao i prateće fotografije. Više o načinu prijavljivanja i glasanju saznajte OVDE.
U nastavku vas upoznajemo sa još tri restorana koji po mišljenju redakcije zaslužuju da se nađu u konkurenciji.
67. ETNO SELO-RESTORAN AZBUKA
Vuka Karadžića 14, Tršić
Radno vreme: 00.00-24.00
Izgrađen isključivo od tradicionalnih materijala tako da se idealno uklopi u netaknutu prirodu Podrinja, Azbuka gostima nudi bogat izbor jela tradicionalne kuhinje.
- Kulen od mangulice i ujakovi čvarci
- Ujnina savijača
- Kokošija supa
- Pohovane paprike
- Svadbarski kupus
- Hleb i teletina ili jaretina ispod sača
- Vanilice, pita sa grožđem
68. PLATANI – KOD LAZE
Birčaninova 149, Valjevo
Radno vreme: 06.00-00.00
U duhu tipičnom za restorane tradicionalne srpske kuhnje, koji goste dočekuje sa toplom dobrodošlicom, boljem uživanju u jelima poznatih ukusa doprinosi nezaboravan pogled na velelepne platane.
- Červiš
- Špikovana glava
- Kafanska čorba
- Pljeskavica
- Valjevska šnicla
- Pečenje, jagnjetina i teletina ispod sača
- Orasnice
69. KOD ĆIRIMIDŽIJE
Kruševica bb, Vlasotince
Radno vreme: 10.00-23
Mali restoran sa tradicijom preko 40 godina, u kojem se može jesti odlična riba i popiti kvalitetno vino.
- Kačkavalj sa roštilja
- Riblja pašteta
- Riblja čorba
- Rečna riba
- Pržene lignje
- Salata od krompira
- Pita s višnjama
∴∴∴∴∴∴∴∴
Prijave za izbor možete slati do novembra meseca 2024, a zatim ćete vi, čitaoci našeg magazina, svi vaši gosti, kao i svi posetioci internet stranice www.cafebarrestoran.rs odrediti koji to restorani zaslužuju da ponesu titulu RESTORAN SRPSKE TRADICIONALNE KUHINJE uz GARANCIJU KVALITETA našeg magazina. Glasanje će se odvijati u periodu od decembra do februara, a rezultate glasanja ćemo objaviti u magazinu u martu 2025. godine.
Post Views: 118
AUTOR: Nataša Stevanović
IZVOR: Cafe Bar & Restoran
FOTO: Freepik/KamranAydinov