CafeBar&Restoran #62
BROJ 62
U NOVOM BROJU ZA JUN/JUL 2023. DONOSIMO
8 DRAGOLJUB RADOJIČIĆ
“Formula za uspeh je u domaćinskom pristupu”
12 JUST OPEN
Novi restorani otvaraju svoja vrata
20 STARA KAPETANIJA
Novi život zemunske lepotice
22 ŠEF STEFAN ŽIVKOVIĆ
Mladi talent za 2023. godinu
26 ŠEF ANA ROŠ
“Ishrana na bazi povrća je još uvek utopija”
28 KONOBA AKUSTIK
Autentičan i prepoznatljiv ugođaj
30 LAZAR RADULOVIĆ
“Razumeti želje klijenata je osnova našeg uspeha”
32 ŠALOVIĆA PEČENJE
Spoj ukus, tradicije i elegancije
36 OSTRIGE
Biser među školjkama
40 ŠEF NEDELJKO JERKOVIĆ
“Mora i ta Michelinova zvezdica da se dogodi”
46 JUST A MAESTRO
Novi meni inspirisan Italijom
52 PAELLA
Oda zapečenom pirinču
54 THE AMBASSADOR HOUSE
Fine dining u srcu Šumadije
56 DANIJEL ZLATKOVIĆ
“Pinsa alla Romana će biti sve popularnija”
62 UPARIVANJE
Nesrećni brak jagode i mehurića
66 ŠEF MARCO PIERRE WHITE
“Michelin prodaje gume, a ja prodajem hranu”
72 ŠEF DAVID SKOKO
“Nije svaki trend u gastronomiji dobar”
74 SOMMELIER STEFAN ĐOKIĆ
“Oranž vina otvaraju novu dimenziju ukusa”
78 NAUKA POTVRDILA
Uz decibele gosti brže jedu i piju
80 HADŽI JOVAN MRĐENOVIĆ
Prijatelj kao lek i uzdanica našeg doba
CAFE BAR & MIXOLOGY
86 BG BBQ
Hot & Ready
Screaming Chicken
88 Chaplin Pizza
Two Guys Smash Burger
Chill Burgeri
89 Ladovina Pub
Gold Street
Don Carlos
90 TOP 10
Sirupi za bogatiji volumen koktela
92 SLANE
Irish whiskey kraljevstvo
94 RIDDLE BAR
Na granici između miksologije i gastronomije
DESSERT & GELATO
100 ANTONIO BACHOUR
Cheesecake sa kompresovanim ananasom
106 NOBUHIRU KOTO
Tarte au citron
108 JORDI PUIGVERT
5 must have sastojaka za veganske praline
109 NICOLAS HOUCHET
Douceur du verger sa kajsijama i ruzmarinom
110 IDEJA
Bosiljak u desertima