Dve nove Napolitane i kokteli na točenje u pizzeriji Pietra u Westu 65
Poznata Cocktail pizzeria Pietra sa Vračara proširila je svoje poslovanje na Novi Beograd. Novi prostor sa specifičnom ponudom osvanuo je u popular...
pročitaj jošZimski meni prestižne pizzerije Majstor & Margarita ima pet novih pizza, a svaka predstavlja omaž nezaobilaznim zimskim sastojcima, ali na jedan novi, razigraniji način
Četiri godine zaredom, Majstor & Margarita ima svoje mesto među 50 najboljih pizzerija u Evropi. I svake godine zauzima sve višu poziciju na lestvici. Ovaj izbor ima posebnu težinu i značaj jer italijanski portal 50 Top Pizza se isključivo bavi zanatskim napolitanskim picama, po svojim kriterijumima koji nisu poznati opštoj javnosti.
Filozofija pizzerije Majstor & Margarita je da je pravi majstor u kuhinji onaj ko je ovladao umetnošću snalaženja (l’arte di arrangiarsi) i da ta tajna umetnosti najbolje dolazi do izražaja kada se od nekoliko jednostavnih sastojaka, vrhunskog kvaliteta pravi gastronomsko remek-delo.
„Hvala vam što ste primetili koliko nam je to važno kao lajtmotiv. Italijanska kuhinja, a naročito ovaj deo njene zavodljive prirode koji dolazi iz Napulja, odlikuje se time da kada znate šta radite, svega nekoliko sastojaka čini magiju. Smatram da ono što je zajedničko svima nama u Majstoru i Margariti jeste ta odlučnost da uvek kada dođete kod nas možete da zateknete istu posvećenost autentičnom receptu i kontinuiranom kvalitetu. Pizza je i zanat i umetnost u jednom, pa nas to vodi kroz sva ‘snalaženja’„.
Da uvek gledaju u budućnost, pokazuje se i kroz uvođenje novina, koje nikako ne remete trenutno stanje, već samo unapređuju doživljaj gostima. Odnedavno poslužuju doručak do 12 časova u mini varijantama.
„Naši sendviči u originalnoj verziji bili su jedna od najomiljenijih stavki na jelovniku pored pizza, i želeli smo da ponudimo verziju za ona jutra kada treba nešto da prezalogajite, ali nemate mnogo vremena za to. Ukoliko pogledate na italijansku kuhinju, primetićete da su sendviči u čuvenim, forno, verzijama, uvek od rustične fokače iz koje vas mame sveži sastojci, te je tako i kod nas. Sendviči, kao forma, nude beskrajnu mogućnost kombinovanja sastojaka i, ovo sigurno nije kraj te Majstor i Margarita ‘kombinatorike'“, obećavaju iz pizzerije.
PROČITAJTE JOŠ: La scarpetta, italijanski običaj na kraju obroka
Zimski meni je doneo i nove kombinacije ukusa kada su pizze u pitanju. U dve nove koristite sirovu svinjsku kobasicu, mada, kao velikom obožavaocu ‘nduje za oko mi je zapala Zucca Picante. Slatkoća bundeve smiruje ljutinu kobasice, a dodatnu razigranost daju mocarela, gorgonzola i grana padano.
„Zimski meni ima pet novih pizza, a svaka predstavlja omaž nezaobilaznim zimskim sastojcima, ali na jedan novi, razigraniji način. Ako uzmemo u
obzir da se za ovo doba godine obično vezuje teška hrana, naša namera je bila da pokažemo kako svaki od njih može biti interpretiran kroz mediteranski pristup. Saradnja sa mesarom Morava rezultirala je tim sjajnim salsiccia kobasicama, ali smo takođe i jako zadovoljni kako ukusi svih sastojaka ‘plešu’ zajedno“.
Tiramisu koji poslužuju ovde je dostojan rival pizzama, te me je interesovalo šta je još novo kada su deserti u pitanju.
„Verovatno najveća gastronomska sličnost Srbije i Italije je kult porodičnog okupljanja za stolom. Gledajući naše goste, primetili smo kako nakon jela uživaju natenane u desertu, pa smo želeli da im ponudimo još jednu sezonsku opciju za taj slatki trenutak. Reč je o zimskom Christmas tiramisu, sa čokoladnim ganašom i korom klementine“, završavaju priču o novostima iz pizzerije Majstor & Margarita, koja će se, sigurni smo, sledeće godine popeti još koju stepenicu više na listi za najbolje pizzerije u Evropi.
Novi prostor u Bulevaru kralja Aleksandra 248 je specifičan po tome što je dizajniran kao nastavak menija, a ne da se, kao što je uobičajeno, meni nadovezuje na prostor. Citiraću jednog od dizajnera koji je rekao sledeće: „Prostor priča o brendu, baš kao i meni i zato je važno da bude najistinitiji izraz ugostitelja“.
„Kada je došlo vreme za otvaranje našeg drugog lokala, hteli smo da enterijer dalje razvija, tu nama, posebno važnu priču o okupljanju porodice i prijatelja na mestu gde se svi osećaju kao kod kuće, a opet da imamo nešto novo što će ga u startu učiniti vizuelno atraktivnim. Opušteno iskustvo živopisnih napolitanskih domova, ostvareno je kroz nonšalantno povezane elemente nameštaja i dekoracije“, objašnjavaju nam iz pizzerije Majstor & Margarita.
Pred vama je novembarski broj magazina Cafe Bar & Restoran, a u njemu vam donosi najsvežije vesti, intervjue i ostale teme iz HoReCa sektora, g...
pročitaj jošNe smemo dozvoliti da u zaborav padnu tradicionalna jela u kojima su uživali naši stari, mnogo pre otvaranja prve kafane u Srbiji. Da bi potpomogli...
pročitaj jošRestoran Uzbechka, prvi restoran uzbekistanske kuhinje u Beogradu, se otvorio na Dedinju. S obzirom da je ovaj restoran počeo kao pekara, prave vrh...
pročitaj još