Novi broj magazina Cafe Bar & Restoran: Promocija tradicije
Godinu dana nakon što smo započeli izbor za najbolje restorane koji svojom ponudom čuvaju tradicionalna i autentična jela Srbije, 28. februara je završeno glasanje na našoj web stranici cafebarrestoran.rs. Od 127 restorana, glasovima posetilaca naše stranice odabrano je 25 restorana.
Cafe Bar & Restoran: Glas gosta je najmerodavniji
Koliko god izbori izazivaju polemike i (ne)zadovoljstva, mi smo odlučili da je glas gosta jedini merodavan, tako da čestitamo restoranima sa najviše glasova, ali i svima onima koji su uzeli učešće u našem izboru za koji ćemo se potruditi da postane tradicionalan.
U prvom ovogodišnjem broju pripremili smo za vas obilje novosti, intervjua, recenzija, a kao što ste već navikli, ispratili smo brojna otvaranja ugostiteljskih objekata i raduje nas činjenica da novi lokali niču nesmanjenim tempom. U temi broja potražili smo odgovore koliko je skok cena uticao na posetu restoranima i kako se ugostitelji bore sa gostima koji neblagovremeno otkazuju rezervacije.
Cafe Bar & Restoran u restoranima Le Chef, Marco’s, GIG i Kajmak & Brie
Posetili smo restoran Le Chef u kojem chef kuhinje Silvio Marijan uspeva da zadovolji najistančanije ukuse. O svom novom jelovniku pričali su chefovi Marko Mihajlović iz restorana Marco’s, zatim Uroš Ivošević iz restorana GIG, kao i Pavle Gordić iz bistroa Kajmak & Brie. Chef Uroš Ivković i sommelier Stefan Mladenović iz restoranaCorso Ancora su pripredili uzbudljivo uparivanje hrane i vina, a chef Srđan Joksić nam je otkrio zašto je moskovske restorane zamenio za seosku kafanu u Donjoj Vrbavi.
Posetili smo idilično domaćinstvo Zornića Kuću, razgovarali smo sa chefom Michelom Husserom koji je priredio spektakularnu večeru u restoranu La Pistana Kopaoniku, a Radovan Jović, menadžer Džervin Podruma 1927. nam je otkrio kako su uspeli da povrate slavu vina iz knjaževačkog kraja.
Cafe Bar & Restoran: Vinarija Džervin, feniks srpskog vinarstva
Takođe vam predstavljamo liniju sireva Beppino Occelli, Chuty’s nam je doneo ukuse Tajlanda, John Shutt nam je otkrio svet Michter’s viskija, a Vladimir Pluškoski nas vodi na mirisno, Lavazza, putovanje oko sveta.
Cafe Bar & Restoran u Nišu
I za kraj još dve poslastice. U potrazi za merakom uputili smo se, na jug, u Niš i pronašli ga u nekim od najpoznatijih restorana, a naš kolumnista Jovan Hadži Mrđenović ga je pronašao na severu u restoranu Pasent u Sremskim Karlovcima.
Sa željama da i vi, u trenucima odmora, pronađete svoj lični merak pozdravljamo vas do sledećeg broja.
Kao i uvek, magazin Cafe Bar & Restoran možete besplatno pročitati na našem portalu, a NA LINKU OVDE možete ga skinuti u PDF formatu