Filip Meter: Streetfood je doživeo ozbiljan procvat u kvalitetu
Filip Meter, General Manager Spices of the World doo, se u tradicionalnoj prednovogodišnjoj anketi osvrnuo na situaciju u našem HoReCa sektoru i na...
pročitaj jošŠef Miloš Lazić, koji poseduje bogato internacionalno iskustvo, a trenutno radi kao zamenik šefa kuhinje u beogradskom restoranu Velvet, deli s našim čitaocima interesantan recept za predjelo koje se veoma jednostavno i brzo priprema
Tuna tartar je odlično predjelo za otvaranje apetita zbog spoja specifičnih sastojaka. Posebnu draž daju mu džem od smokava, ukoliko volite voćnu notu, i timijan, koji pruža intenzivan miris. Ako želite sočniju tunu, čuvajte je duže u začinjenom pacu. Inćuni su odlična zamena za so i biber u kombinaciji s maslinovim uljem.
SASTOJCI:
* 70 g tune (sveže)
* 15 g ljubičastog luka
* 10 g đumbira (svežeg)
* pola čena belog luka
* 10 g džema od suvih smokava
* 1 kašičica senfa
* 1 kašičica soja sosa
* 2 grančice timijana
Za gvakamoli podlogu:
* pola avokada
* 30 g mladog luka
* 10 g sušenog paradajza
* sok od pola lajma
* 2 inćuna
* maslinovo ulje
PRIPREMA:
Tunu iseckati pažljivo na kockice. Napraviti sos (pac) od ljubičastog luka, đumbira, belog luka, džema, senfa, soja sosa i timijana. Sve zajedno izblendirati i sipati u činiju. Staviti tunu u sos (pac) da upije začine i arome. U međuvremenu, napraviti podlogu od avokada, takođe sve navedene sastojke pomešati i izblendirati nakrupno. Najbolje je tunu servirati u kalup na podlogu od gvakamole ispod koje možete staviti kao dekoraciju krastavac, posuti odozgo mikrobiljem i služiti uz domaći hleb.
MILOŠ LAZIĆ
zamenik šefa kuhinje
u restoranu „Velvet“
Kompanije SpaceVIP i Space Perspective udružile su sredstva i resurse kako bi "otvorili" restoran na visini od 30 kilometara od zemlje. Večeru na k...
pročitaj jošPriznati francuski chef Guillaum Iskandar je donedavno vodio kuhinju restorana Langouste, koji je pod njegovim vođstvom uvršten u Michelinov vodič,...
pročitaj jošMichelinove zvezdice: Nagrada ili kazna? Radost ili noćna mora? Da li je srećniji onaj ko je dobio, ili onaj kome izmakne? U proteklih deset godina...
pročitaj još