
Bodega Beograd donosi autentični havajski poke
Bodega Beograd predstavlja nov, individualni koncept restorana. Bodega redefiniše klasičnu “prodavnicu u kraju” sa uglova ulica Njujorka i ostalih ...
pročitaj jošŠef Miloš Lazić, koji poseduje bogato internacionalno iskustvo, a trenutno radi kao zamenik šefa kuhinje u beogradskom restoranu Velvet, deli s našim čitaocima interesantan recept za predjelo koje se veoma jednostavno i brzo priprema
Tuna tartar je odlično predjelo za otvaranje apetita zbog spoja specifičnih sastojaka. Posebnu draž daju mu džem od smokava, ukoliko volite voćnu notu, i timijan, koji pruža intenzivan miris. Ako želite sočniju tunu, čuvajte je duže u začinjenom pacu. Inćuni su odlična zamena za so i biber u kombinaciji s maslinovim uljem.
SASTOJCI:
* 70 g tune (sveže)
* 15 g ljubičastog luka
* 10 g đumbira (svežeg)
* pola čena belog luka
* 10 g džema od suvih smokava
* 1 kašičica senfa
* 1 kašičica soja sosa
* 2 grančice timijana
Za gvakamoli podlogu:
* pola avokada
* 30 g mladog luka
* 10 g sušenog paradajza
* sok od pola lajma
* 2 inćuna
* maslinovo ulje
PRIPREMA:
Tunu iseckati pažljivo na kockice. Napraviti sos (pac) od ljubičastog luka, đumbira, belog luka, džema, senfa, soja sosa i timijana. Sve zajedno izblendirati i sipati u činiju. Staviti tunu u sos (pac) da upije začine i arome. U međuvremenu, napraviti podlogu od avokada, takođe sve navedene sastojke pomešati i izblendirati nakrupno. Najbolje je tunu servirati u kalup na podlogu od gvakamole ispod koje možete staviti kao dekoraciju krastavac, posuti odozgo mikrobiljem i služiti uz domaći hleb.
MILOŠ LAZIĆ
zamenik šefa kuhinje
u restoranu „Velvet“
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošKada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošDa li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj još