24.07.2021 Food

Farina di Grano 00 Gold, idealno za sva testa sa dugom fermentacijom

Bela pšenična brašna dobijaju se mlevenjem pšenice i to središnjeg dela zrna, a svoju belinu duguju činjenici da ne sadrže mekinje, već se sastoje od skroba i belančevina što ih čini podatnim za pripremu testenina, rezanaca, pica, fokača, ali i poslastica i belih sosova.

pica

Italijanske oznake tipova brašna

Italijani koristi drugačiji način označavanja brašna, pa tako razlikujemo tip „00“ – najbolje za pastu i kolače, tip „0“ – za pastu, hleb i picu, „1“ i „2“ – hleb i picu. Pored toga koriste se i dodatni opisi koji označavaju finoću (grano tenero, grano duro…) ili sortu (durum, manitoba…) ili najčešće kombinaciju svih navedenih oznaka.
Profesionalci najviše koriste meko pšenično brašno tipa „00“ jer je zbog visokog sadržaja proteina pogodno za sva testa sa dugom fermentacijom (18-21 sat) gde je potrebna odlična elastičnost. Takođe se preporučuje za testa koja narastaju na kontrolisanoj temperaturi u frižideru.
Mekano pšenično brašno dobijeno mlevenjem i prosejavanjem meke pšenice bez stranih supstanci i nečistoća. Brašno je bez grudvica, bez ikakvih neprijatnih mirisa i buđi.

Brašno 2

Logističke informacije: 25kg, 1/1
Proizvođač: AGUGIARO & FIGNA MOLINI S.P.A. ITALY
Uvoznik i distributer: MAYREX DOO, Stevana Simića 14v, 11277 UGRINOVCI

AUTOR: JOVANA LJUBIŠIĆ

FOTO: MAYREX

Komentari (2)

  1. Đermanina каже:

    Poštovani, da li i kako mogu naručiti od vas italijansko brašno za paste, kolače. Kupovala sam ga prije u Sarajevu, ali ga već dugo nema. Trebalo bi mi „00“ i manitoba, čak i njihov griz za raviole. Hvala. Lp

    1. Stojanovic каже:

      Poštovana
      obratite se uvozniku na mail adresu [email protected] i dobićete informacije koje vas zanimaju
      Srdačan pozdrav

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije