Tofu od Sočiva
27.02.2024 Food

Pripremite tofu bez soje: Recept sa crvenim sočivom

Tofu bez soje? Je li to moguće? Chef Kirti Bhoutika nas je uverila da je moguće. Ova pobednica pete sezone takmičenja Master Chef Indija ga pravi od crvenog sočiva.

Tofu od crvenog sočiva

Sočivo je izvanredan izvor proteina, a ovaj recept tako jednostavan da ćete ga napraviti kao od šale. Pored toga ovaj tofu od crvenog sočiva je cenovno pristupačniji od klasičnog.

SASTOJCI:
* 250 g crvenog sočiva
* 350 ml vruće vode
* prstohvat soli
* začin po želji (Chef Bhoutika u jednom receptu koristi papriku, a u drugom ruzmarin i biber)

Tofu Buddha Bowl

Tofu Buddha Bowl

PRIPREMA:

Započnite temeljnim ispiranjem sočiva pod hladnom vodom kako biste uklonili svu prljavštinu ili ostatke.
Oprano sočivo stavite u činiju, prelijte je vodom i ostavite najmanje sat vremena. Ovo će omekšati sočivo i olakšati blendiranje.
Stavite sočivo u blender ili procesor, začinite i miksajte dok smesa ne postane glatka.
Premestite „testo“ od sočiva u veliki lonac i kuvajte na srednjoj vatri, uz neprestano mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Kuvajte dok se smesa ne zgusne. Mora biti jako gusta.
Obložite komadom papira za pečenje posudu za pečenje i stavite testo u njega i poravnajte. Ohladite tofu najmanje dva sata, a ako želite čvršći tofu, ostavite ga još duže.
Narežite ga na kockice ili bilo koji oblik po želji, pa ga marinirajte, pržite na tiganju, ili u fritezi, pa napravite Buddha Bowl ili koje god želite jelo za koje biste koristili klasični tofu.

Kimči majstor, chef Jia Choi otkriva najbolji recept za pripremu omiljenog azijskog priloga

AUTOR: SVETISLAV STOJANOVIĆ

FOTO: SHUTTERSTOCK

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije