
Pure by Monin: Voda sa ukusom, bez dodatog šećera i kalorija
Koliko puta ste odlučili da popijete više vode, ali vas je brzo obeshrabrila njena „dosadna“ nota? Iako svi znamo koliko je važno ostati hidriran, ...
pročitaj jošVođen željom Beograđana da idu u korak sa svetskim bartending trendovima, jedan od poznatih beogradskih barmena Jovan Jović odlučio je da svoje znanje podeli sa sugrađanima. Iskustvo sticano u najboljim barovima i noćnim klubovima u Beogradu, Rusiji i Dubaiju, pretočio je u svoj prvi koktel-bar, kome je dao ime Eliksir, želeći da asocira na poboljšanje ponude na beogradskoj koktel sceni. Ne želeći da se pretvori u mejnstrim, Jovan Jović je za Eliksir bar odabrao omanji prostor, s idejom da lokal bude mesto okupljanja poznavalaca koktela i onih koji žele da to postanu. Reč je o konceptu koktel-barova koji već svojim enterijerom žele da ostave utisak „speakeasy” iz vremena prohibicije.
Rustični detalji, pomešani s industrijskim dizajnom, a sve to spakovano s modernim elementima rasvete, jasno stavljaju do znanja da je reč o lokalu koji će stati rame uz rame s najboljim beogradskim koktel-barovima. Osim Jovana, koji u svom baru radi kao barmen, tu je još jedno poznato lice koktel scene Beograda, Vukan Ilić. Rashlađene kombinacije omiljenih alkoholnih napitaka, slatko-kiselih sirupa i osvežavajućih dodataka poput limete ili sezonskog bobičastog voća, deo su ponude ovog šarmantnog vračarskog bara. Po ugledu na najbolje svetske lokale tog tipa, Eliksir bar sačinio je i ponudu pića koja odudara od većine lokalnih barova na Vračaru. Od jedinstvenog Angostura bitera, preko čuvenih maltova Ardbeg i Glenmorangie, najkvalitetnijih sirupa, likera i pirea francuskog brenda Monin, preko domaćeg kraft piva Žrnov i do sada neviđenih rakija, pa sve do home made sastojaka za koktele – sve to zajedno osnova je da najnoviji beogradski koktel-bar postane ikona domaće koktel scene.
Adresa: Cara Nikolaja Drugog 77, Beograd
Radno vreme: 8.00 – 24.00
Broj telefona: 060/444-3284
Lokal je pušački.
Istorija opuštenog i zabavnog načina ispijanja pića i ručavanja u Japanu seže više od 250 godina unazad. Međutim, rani koreni izakaje povezani su s...
pročitaj jošPrvi Rakia bar ponikao je u Dobračinoj ulici br. 5, u samom centru Beograda, i to tada započinje prava rakijska avantura. - Rakia Bar postao je ...
pročitaj jošOve godine KISSA10 i SLOJ zajedno proslavljaju Uskrs: u nedelju, 20. aprila, na adresi Dobračina 29A održaće se prvi zajednički branč obe ekipe, uz...
pročitaj još