
Paragon: Jedinstvena linija biljnih cordiala s retkim i smelim ukusima
MONIN je razvio PARAGON posebno za miksologe - uzdiže manje poznate biljne vrste sa svih strana sveta, pružajući koktel stručnjacima cordiale s ret...
pročitaj jošVođen željom Beograđana da idu u korak sa svetskim bartending trendovima, jedan od poznatih beogradskih barmena Jovan Jović odlučio je da svoje znanje podeli sa sugrađanima. Iskustvo sticano u najboljim barovima i noćnim klubovima u Beogradu, Rusiji i Dubaiju, pretočio je u svoj prvi koktel-bar, kome je dao ime Eliksir, želeći da asocira na poboljšanje ponude na beogradskoj koktel sceni. Ne želeći da se pretvori u mejnstrim, Jovan Jović je za Eliksir bar odabrao omanji prostor, s idejom da lokal bude mesto okupljanja poznavalaca koktela i onih koji žele da to postanu. Reč je o konceptu koktel-barova koji već svojim enterijerom žele da ostave utisak „speakeasy” iz vremena prohibicije.
Rustični detalji, pomešani s industrijskim dizajnom, a sve to spakovano s modernim elementima rasvete, jasno stavljaju do znanja da je reč o lokalu koji će stati rame uz rame s najboljim beogradskim koktel-barovima. Osim Jovana, koji u svom baru radi kao barmen, tu je još jedno poznato lice koktel scene Beograda, Vukan Ilić. Rashlađene kombinacije omiljenih alkoholnih napitaka, slatko-kiselih sirupa i osvežavajućih dodataka poput limete ili sezonskog bobičastog voća, deo su ponude ovog šarmantnog vračarskog bara. Po ugledu na najbolje svetske lokale tog tipa, Eliksir bar sačinio je i ponudu pića koja odudara od većine lokalnih barova na Vračaru. Od jedinstvenog Angostura bitera, preko čuvenih maltova Ardbeg i Glenmorangie, najkvalitetnijih sirupa, likera i pirea francuskog brenda Monin, preko domaćeg kraft piva Žrnov i do sada neviđenih rakija, pa sve do home made sastojaka za koktele – sve to zajedno osnova je da najnoviji beogradski koktel-bar postane ikona domaće koktel scene.
Adresa: Cara Nikolaja Drugog 77, Beograd
Radno vreme: 8.00 – 24.00
Broj telefona: 060/444-3284
Lokal je pušački.
Dugo je važilo uverenje da će Gen Z, generacija rođenih od kraja 90-ih do ranih 2010-ih, u velikoj meri izbegavati klasičan alkohol. Fokus trendova...
pročitaj jošPraznik posvećen zahvalnosti okeanu, koji je čak i državni, u Japanu se proslavlja svakog 21. juna. Tog dana porodice odlaze na plaže, a akvarijumi...
pročitaj jošUsred beogradske letnje vreve, June café lansirao je novu sezonu osvežavajućih napitaka, dostupnih do kraja septembra. Letnji meni sada broji sedam...
pročitaj još