
Mocha Mousse je boja za 2025: Moderno, sofisticirano ali i ukusno
Moka mus je boja za 2025. godinu i savršeno spaja smeđe tonove kafe i čokolade. Međutim, kada bi je pretočili u jestivi oblik, to bi svakako bila n...
pročitaj jošPastry chef Luciano García je jako rano otkrio duboku ljubav prema svom pozivu, odrastajući u porodici pekara. Inspiraciju crpi iz putovanja, kao i iz bogatog argentinskog kulinarskog nasleđa. Luciano je danas profesionalac čija su predavanja izuzetno posećena, autor je knjige Dulche de leche, Callebautov ambasador za Latinsku Ameriku…
View this post on Instagram
Od 2023. pokrenuo je novu ambicioznu ustanovu koja spaja kuvanje i izradu poslastica, a koja se prostire na preko 700m² na periferiji Buenos Ajresa, pod nazivom García. U nastavku sa čitaocima B2B magazina i portala Cafe Bar & Restoran delimo recept za čokoladni tart sa malinama, desert koji možete probati samo u Garsijinom lokalu.
KOMPOZICIJA
Italijanske slatke korpice, pune duše – pardulas
SASTOJCI
(za tortu od 24 cm)
PRHKO TESTO
Pomešajte puter i brašno da dobijete sipkavu smesu. Dodajte žumanca i vanilu, pa pomešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Razvucite testo na 3 mm debljine između dva lista polietilena. Ostavite da se ohladi i obložite prsten od 24 cm. Zamrznite. Pecite na 160°C 14 do 16 minuta, dok površina ne postane zlatno smeđa.
Marinel Bejan predstavlja JI Evropu na svetskom World Chocolate Masters
KREM OD MLEČNE ČOKOLADE
Napravite ganache sa mlekom, pavlakom i čokoladom. Promešajte i prohladite, dodajte umućeno jaje. Prelijte preko prethodno pečenog prhkog testa i pecite na 100ºC dok se tekstura ne učvrsti, pazeći da ne proključa. Ohladite u frižideru dva sata.
Ovako chef Anne-Sophie Pic priprema poširane kruške
KREM OD TAMNE ČOKOLADE
Napravite krem anglaise na 83ºC i prelijte čokoladom. Pustite da se toplota širi kroz čokoladu i emulgujte blenderom. Prebacite u posudu, zaštitite plastičnom folijom i ostavite u frižideru 12 sati.
DRUGI SASTOJCI
KOMPLETIRANJE
Pospite tart kakao prahom. Isecite na deset kriški, ukrasite kremom od tamne čokolade i svežim malinama.
Restoran GiG je ove godine postao novi član visokog društva srpskih restorana čije ulaze krasi crvena Michelinova pločica. - Restoran GiG vredi ...
pročitaj jošKada su Hotel Gorski & Spa, organizacija „Ja volim Francusku“ i „Međunarodna unija regije Alzas“ najavili dolazak čuvenog francuskog šefa kuhin...
pročitaj jošDa li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj još