
Burek by Ljubomir Stanišić, omiljeno jelo Kristijana Ronalda
Ljubomir Stanišić chef i vlasnik restorana "100 Maneiras" u Lisabonu, je za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio recept za burek koji s...
pročitaj jošPrvi put, posle više od decenije, restoran 100 Maneiras u Lisabonu, našeg Ljubomira Stanišića, odlučio se za novu vrstu usluge. Pod nazivom 100 Maneiras 2 GO moguće je naručiti hranu i piće za poneti, kao i dostavu.
Šef Ljubomir nudi svojim gostima osam menija, a u okviru njih, pored klasika, premijerno su predstavljena nova jela i deserti.
Riblji seviče
Go Crunchi, Go Bosnian, Go Nasty, Go Cool, Goo Hot, Go Happy, Go + i Go Saucy, već po samim nazivima teraju vodu na usta, a paprikaš kroketi, burek u četiri verzije, pita hleb sa različitim punjenjima, riblji seviče, goveđi tatarski biftek, kozice sa tajlandskim pirinčem, goveđi taksi, škampi sa aguačileom ili čuvena pena od sira sa guava sorbeom i mrvicama od badema su samo neke od delicija koje se nude.
Tatarski biftek
Svinjska rebarca sa mama Rosinim krompirom
Pored hrane, tu je i više od 10 signature koktela, preko 70 različitih vrsta vina i skoro 20 alkoholnih pića, koji će stanovnicima Lisabona omogućiti što otmeniji gastronomski doživljaj bez napuštanja svoga doma.
Šef Ljubomir i njegova ekipa su imali na umu i božićne i novogodišnje praznike, te i za to imaju specijalnu ponudu.
Čokoladni mus
U jelovniku sa mnoštvom predloga za predjelo, glavna jela i poslastice, svako može da odabere duh koji želi da dočeka za božićnim i novogodišnjim stolom. Tradicionalniji, koji uključuje guščiju džigericu, jagnjetinu sa blitvom i krompirom, bakalar sa slanutkom i francuskim tostom, ili manje konvencionalan, sa predlozima koji uključuju, na primer, izbor bosanskih specijaliteta sa baklavom kao slatkim završetkom.
Baklava
“Samo zato što će praznici ove godine biti drugačiji, oni ne moraju biti neukusni ili tužni. Stoga smo odlučili da pomognemo zabavi i odnesemo je za sve stolove. Sve što miriše i ima ukus Božića, stavićemo u ‘sanke’ i raznositi po celom gradu. Jedino što isporuka ne ide kroz dimnjak”, rekao je u svom stilu šef Ljubomir Stanišić za Cafe Bar & Restoran.
Kristijan Marenić, Chef De Cuisine hotela Garden Hill u Zagrebu, nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije putera i vode, koja će sv...
pročitaj jošSofija Vujasinović, pastry sous chef njujorškog restorana Per Se, otkriva kako se oseća kao prva Srpkinja koja ima važnu ulogu u jednom restoranu s...
pročitaj jošDa li sam verovao da će MasterChef Srbija iznedriti profesionalnog kuvara? Priznajem da nisam. Ipak, drago mi je što sam pogrešio. Anamaria Babičko...
pročitaj još