Burek by Ljubomir Stanišić, omiljeno jelo Kristijana Ronalda
Ljubomir Stanišić chef i vlasnik restorana "100 Maneiras" u Lisabonu, je za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio recept za burek koji s...
pročitaj jošPrvi put, posle više od decenije, restoran 100 Maneiras u Lisabonu, našeg Ljubomira Stanišića, odlučio se za novu vrstu usluge. Pod nazivom 100 Maneiras 2 GO moguće je naručiti hranu i piće za poneti, kao i dostavu.
Šef Ljubomir nudi svojim gostima osam menija, a u okviru njih, pored klasika, premijerno su predstavljena nova jela i deserti.
Go Crunchi, Go Bosnian, Go Nasty, Go Cool, Goo Hot, Go Happy, Go + i Go Saucy, već po samim nazivima teraju vodu na usta, a paprikaš kroketi, burek u četiri verzije, pita hleb sa različitim punjenjima, riblji seviče, goveđi tatarski biftek, kozice sa tajlandskim pirinčem, goveđi taksi, škampi sa aguačileom ili čuvena pena od sira sa guava sorbeom i mrvicama od badema su samo neke od delicija koje se nude.
Pored hrane, tu je i više od 10 signature koktela, preko 70 različitih vrsta vina i skoro 20 alkoholnih pića, koji će stanovnicima Lisabona omogućiti što otmeniji gastronomski doživljaj bez napuštanja svoga doma.
Šef Ljubomir i njegova ekipa su imali na umu i božićne i novogodišnje praznike, te i za to imaju specijalnu ponudu.
U jelovniku sa mnoštvom predloga za predjelo, glavna jela i poslastice, svako može da odabere duh koji želi da dočeka za božićnim i novogodišnjim stolom. Tradicionalniji, koji uključuje guščiju džigericu, jagnjetinu sa blitvom i krompirom, bakalar sa slanutkom i francuskim tostom, ili manje konvencionalan, sa predlozima koji uključuju, na primer, izbor bosanskih specijaliteta sa baklavom kao slatkim završetkom.
“Samo zato što će praznici ove godine biti drugačiji, oni ne moraju biti neukusni ili tužni. Stoga smo odlučili da pomognemo zabavi i odnesemo je za sve stolove. Sve što miriše i ima ukus Božića, stavićemo u ‘sanke’ i raznositi po celom gradu. Jedino što isporuka ne ide kroz dimnjak”, rekao je u svom stilu šef Ljubomir Stanišić za Cafe Bar & Restoran.
Stevan Pejdanovski, Head Chef restorana La Pista na Kopaoniku, odrastao je u porodici u kojoj je baka radila kao kuvarica u školskom restoranu, maj...
pročitaj jošU autorskom tekstu chef Nenad Živković upoznaje čitaoce magazina CafeBar & Restoran sa terminom reduktarijanstvo, novim pravcem u kulinarstvu, ...
pročitaj još