
Burek by Ljubomir Stanišić, omiljeno jelo Kristijana Ronalda
Ljubomir Stanišić chef i vlasnik restorana "100 Maneiras" u Lisabonu, je za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio recept za burek koji s...
pročitaj jošPrvi put, posle više od decenije, restoran 100 Maneiras u Lisabonu, našeg Ljubomira Stanišića, odlučio se za novu vrstu usluge. Pod nazivom 100 Maneiras 2 GO moguće je naručiti hranu i piće za poneti, kao i dostavu.
Šef Ljubomir nudi svojim gostima osam menija, a u okviru njih, pored klasika, premijerno su predstavljena nova jela i deserti.
Riblji seviče
Go Crunchi, Go Bosnian, Go Nasty, Go Cool, Goo Hot, Go Happy, Go + i Go Saucy, već po samim nazivima teraju vodu na usta, a paprikaš kroketi, burek u četiri verzije, pita hleb sa različitim punjenjima, riblji seviče, goveđi tatarski biftek, kozice sa tajlandskim pirinčem, goveđi taksi, škampi sa aguačileom ili čuvena pena od sira sa guava sorbeom i mrvicama od badema su samo neke od delicija koje se nude.
Tatarski biftek
Svinjska rebarca sa mama Rosinim krompirom
Pored hrane, tu je i više od 10 signature koktela, preko 70 različitih vrsta vina i skoro 20 alkoholnih pića, koji će stanovnicima Lisabona omogućiti što otmeniji gastronomski doživljaj bez napuštanja svoga doma.
Šef Ljubomir i njegova ekipa su imali na umu i božićne i novogodišnje praznike, te i za to imaju specijalnu ponudu.
Čokoladni mus
U jelovniku sa mnoštvom predloga za predjelo, glavna jela i poslastice, svako može da odabere duh koji želi da dočeka za božićnim i novogodišnjim stolom. Tradicionalniji, koji uključuje guščiju džigericu, jagnjetinu sa blitvom i krompirom, bakalar sa slanutkom i francuskim tostom, ili manje konvencionalan, sa predlozima koji uključuju, na primer, izbor bosanskih specijaliteta sa baklavom kao slatkim završetkom.
Baklava
“Samo zato što će praznici ove godine biti drugačiji, oni ne moraju biti neukusni ili tužni. Stoga smo odlučili da pomognemo zabavi i odnesemo je za sve stolove. Sve što miriše i ima ukus Božića, stavićemo u ‘sanke’ i raznositi po celom gradu. Jedino što isporuka ne ide kroz dimnjak”, rekao je u svom stilu šef Ljubomir Stanišić za Cafe Bar & Restoran.
Pavle Gordić, mladi chef novootvorenog bistroa Kajmak & Brie, za magazin Cafe Bar & Restoran beskompromisno iznosi svoje mišljenje o kuvars...
pročitaj jošDonja Vrbava je naselje u opštini Gornji Milanovac i sastoji se od sedam zaselaka: Ivkovača, Mokro Polje, Gaj, Brakovići, Lipljani, Joksići i Tešić...
pročitaj jošRestoran Marco's u Požarevcu je u martu proslavio tri godine rada i to je bio jedan od razloga da ga posetimo. Drugi je što je od februara na snazi...
pročitaj još