Kompanija Japan Brewery, prethodnica Kirina, osnovana je pre više od sto godina, 1885. godine. Godine 1907. kompanija Japan Brewery promenila je ime u Kirin Beer Company, i od tada kompanija aktivno investira u proizvodne pogone i ulaže velike napore kako bi obezbedila snabdevanje visokokvalitetnim sladom i hmeljem.
–Zahvaljujući tome, Kirin pivo, sa svojim naglaskom na kvalitet, postalo je omiljeno među ljubiteljima piva u Japanu, dostižući 60% učešća na domaćem tržištu 1972. godine.
Kirin Ichiban – japansko pivo od slada, hmelja i vode
Godine 1990. lansirano je Kirin Ichiban Shibori, jedinstveno pivo napravljeno samo i isključivo od prvog slada. Već prve godine, Kirin Ichiban je postigao rekordnu prodaju i postao jedan od najuspešnijih proizvoda kompanije Kirin. Danas Kirin Ichiban zauzima posebno mesto u srcima miliona ljubitelja piva u Japanu i širom sveta.
Pivo od prvog slada – Kirin Ichiban
Kirin Ichiban se pravi isključivo od slada, hmelja i vode. Za razliku od drugih piva, koristi se samo prvi slad. Zato se i zove ICHIBAN – što na japanskom znači „prvi“ i „najbolji“.
Naša metoda prvog slada, ili „Ichiban Shibori“ na japanskom, predstavlja jedinstven način proizvodnje piva u njegovom najčistijem obliku – od jednog, čistog sastojka: 100% slada. Ova jedinstvena tehnika daje Kirin Ichibanu neponovljiv ukus i aromu koji se ne mogu pronaći nigde drugde na svetu.