
Pastry chef Kristina Radosavljević ovako priprema savršeni mus od lešnika
Kristina Radosavljević nikada nije želela sebe da ističe u prvi plan, već njen rad, kao što je to slučaj i sa ovom kreacijom od lešnika, kafe i mar...
pročitaj jošKada ovih dana dobijete novi broj magazina Cafe Bar & Restoran čeka vas iznenađenje u vidu magazina Dessert & Gelato! Radi se o specijalnom izdanju posvećenom poslastičarstvu, izradi restoranskih i hotelskih deserata, kao i segmentu proizvodnje zanatskog sladoleda
Tradicionalno poslastičarstvo je donedavno bilo prilično lokalno orijentisano, a poslastičari nisu imali prilike za pokazivanjem svog talenta. Ili bar ne koliko i kuvari. Međutim, vremena su se promenila. Poslastičari širom naše zemlje se krupnim koracima približavaju svetskom nivou. Sve veći broj poslastičarnica i gelateria se mogu pohvaliti vrhunskom paletom proizvoda od najkvalitetnijih sastojaka koje se mogu nabaviti na svetskom tržištu.
Svesni svih tih promena, a u skladu sa zahtevima modernog tržišta, pred vama je magazin posvećen umetnicima, profesionalcima iz sveta polastičarstva i zanatskog sladoleda.
Sve veći broj hotela i restorana ulaže u poslastičarsku sekciju, tako da iskusnim, ali i mladim generacijama poslastičara danas se ukazuju nebrojene mogućnosti za usavršavanje i napredovanje.
Magazin Dessert & Gelato će svojim sadržajem biti saputnik i pratilac na tom putu ka uspehu. Sa izuzetnim poštovanjem će se odnositi prema umeću svih profesionalaca, a eminentna imena domaće i svetske scene će govoriti za magazin i otkrivati tajne svog uspeha.
“Svi možemo u određenom trenutku biti kreativni, ali zadržati tu kreativnost nije lako. Zato je važno biti konzistentan te čuvati i graditi znanje jer jedino je ono konstantno kao i profesionalnost”, Jessica Préalpato.
SLEDEĆI BROJ MAGAZINA DESSERT & GELATO IZLAZI U DECEMBRU 2022
Kristijan Marenić, Chef De Cuisine hotela Garden Hill u Zagrebu, nas upoznaje sa kulinarskom tehnikom pravljenja emulzije putera i vode, koja će sv...
pročitaj jošMETRO Chef biskvit mix je mešavina vrhunskih biskvita sa i bez čokoladnog preliva, sa visokim udelom putera, čokolade i najfinijih sastojaka. METR...
pročitaj jošCiao paradajz pelat je pasterizovani proizvod dobijen od zdravih i zrelih plodova celog oljuštenog paradajza, prerađenog u kratkom roku kako bi se ...
pročitaj još