
Mayrex jača lance nabavke i logistiku za HoReCa sektor
Firma Mayrex d.o.o. posluje od 1993. godine, sa sedištem u Batajnici i do dana današnjeg struktura i vizija ove porodične firme je ostala ista. Ma...
pročitaj jošBela pšenična brašna dobijaju se mlevenjem pšenice i to središnjeg dela zrna, a svoju belinu duguju činjenici da ne sadrže mekinje, već se sastoje od skroba i belančevina što ih čini podatnim za pripremu testenina, rezanaca, pica, fokača, ali i poslastica i belih sosova.
Italijani koristi drugačiji način označavanja brašna, pa tako razlikujemo tip „00“ – najbolje za pastu i kolače, tip „0“ – za pastu, hleb i picu, „1“ i „2“ – hleb i picu. Pored toga koriste se i dodatni opisi koji označavaju finoću (grano tenero, grano duro…) ili sortu (durum, manitoba…) ili najčešće kombinaciju svih navedenih oznaka.
Profesionalci najviše koriste meko pšenično brašno tipa „00“ jer je zbog visokog sadržaja proteina pogodno za sva testa sa dugom fermentacijom (18-21 sat) gde je potrebna odlična elastičnost. Takođe se preporučuje za testa koja narastaju na kontrolisanoj temperaturi u frižideru.
Mekano pšenično brašno dobijeno mlevenjem i prosejavanjem meke pšenice bez stranih supstanci i nečistoća. Brašno je bez grudvica, bez ikakvih neprijatnih mirisa i buđi.
Logističke informacije: 25kg, 1/1
Proizvođač: AGUGIARO & FIGNA MOLINI S.P.A. ITALY
Uvoznik i distributer: MAYREX DOO, Stevana Simića 14v, 11277 UGRINOVCI
Beppino Occelli mlekara je nastala 1976. godine sa ciljem da uspostavi plodonosnu vezu čoveka i prirode, između sireva Beppino Occeli, regije Langh...
pročitaj jošMoka mus je boja za 2025. godinu i savršeno spaja smeđe tonove kafe i čokolade. Međutim, kada bi je pretočili u jestivi oblik, to bi svakako bila n...
pročitaj još
Poštovani, da li i kako mogu naručiti od vas italijansko brašno za paste, kolače. Kupovala sam ga prije u Sarajevu, ali ga već dugo nema. Trebalo bi mi „00“ i manitoba, čak i njihov griz za raviole. Hvala. Lp
Poštovana
obratite se uvozniku na mail adresu [email protected] i dobićete informacije koje vas zanimaju
Srdačan pozdrav