
Ukusi Meksika u Srbiji od 15. do 22. oktobra
Ambasada Meksika sa zadovoljstvom najavljuje da će se od 15. do 22. oktobra 2024. godine održati drugo izdanje gastronomskog festivala Ukusi Meksik...
pročitaj jošPico De Gallo je tipična meksička salsa poznata i pod imenom salsa fresca i salsa cruda, a prevedeno na naš jezik naziv salse je Petlov Kljun. TABASCO® vam donosi recept koji u svom sastavu ima crveni i zeleni TABASCO® sos.
SASTOJCI (za 10 porcija):
* 10 ml TABASCO® sosa, crvenog
* 10 ml TABASCO® sosa, zelenog
* 500gr paradajza, seckanog
* 50 gr luka, srebrnjaka
* 15 ml soka od limete
* 25 gr svežeg korijandera
* 10 gr svežeg belog luka, zgnječenog
* Soli prema ukusu
PRIPREMA:
1. Pomešati luk sa sokom od limete i ostaviti da odstoji 10 minuta
2. Sipati u činiju paradajz, korijander i beli luk i promešati.
3. Dodati mešavinu luka i soka od limete, TABASCO® sos crveni i TABASCO® sos zeleni, te na kraju dodati so prema ukusu.
Traveler's Choice nagrade su vrlo cenjene u turističkoj industriji, jer predstavljaju odraz mišljenja stvarnih putnika, a ne samo profesionalnih kr...
pročitaj jošKikkoman slatki soja sos deli bogatu aromu sa našim originalnim prirodno fermentisanim soja sosom. Ovaj sos jelima daje poseban sjaj što ga čini sa...
pročitaj jošPopularna stranica za gastronomiju, TasteAtlas je objavila tradicionalnu godišnju listu najboljih kuhinja i jela sveta. Lista je, kako navode na st...
pročitaj još