
Tabasco recepti sa roštilja: Ukus koji pali, ali prija
Kada temperatura poraste, a vikend okupljanja ne mogu bez roštilja, vreme je da začini preuzmu glavnu ulogu. Ništa ne osvežava bolje od snažnog, pi...
pročitaj jošPico De Gallo je tipična meksička salsa poznata i pod imenom salsa fresca i salsa cruda, a prevedeno na naš jezik naziv salse je Petlov Kljun. TABASCO® vam donosi recept koji u svom sastavu ima crveni i zeleni TABASCO® sos.
SASTOJCI (za 10 porcija):
* 10 ml TABASCO® sosa, crvenog
* 10 ml TABASCO® sosa, zelenog
* 500gr paradajza, seckanog
* 50 gr luka, srebrnjaka
* 15 ml soka od limete
* 25 gr svežeg korijandera
* 10 gr svežeg belog luka, zgnječenog
* Soli prema ukusu
PRIPREMA:
1. Pomešati luk sa sokom od limete i ostaviti da odstoji 10 minuta
2. Sipati u činiju paradajz, korijander i beli luk i promešati.
3. Dodati mešavinu luka i soka od limete, TABASCO® sos crveni i TABASCO® sos zeleni, te na kraju dodati so prema ukusu.
Umami je dugo prisutan u tradicionalnim kuhinjama dalekog istoka, ali tek u 20. veku je dobio svoje ime i naučnu potvrdu, da bi danas bio jedan od ...
pročitaj jošKako bi se privukla pažnja ljubitelja ekskluzivnih gastronomskih iskustava u restoranima širom Srbije, pored internacionalnih jela vredno je istaći...
pročitaj još